Něco v truhlíku, něco v květináčku - a co dál?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
iwi
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Něco v truhlíku, něco v květináčku - a co dál?

Příspěvekod iwi » 11 čer 2013 20:29

Minulý týden jsme se zbavili mrňat v jiffech a přesadili je do malých květináčků. Jsou zatím mrňavé, mají kolem 2-3 cm.
Jiné rostlinky (z první klíčičí fáze) už jsou v truhlíkách a mají kolem 15-25 cm.
Truhlíkové v předhnojené forestině + koňský hnůj + perlit, prckové jenom ve forestině.

No a co dál?
Nějak to pravidelně dohnojovat? Jak? Přihrabávat hnůj do substrátu nebo něco míchat do zálivky?
Nesehnali jsme ten preparát, co dodá houby do kořenů (nebo něco v tom smyslu) - je to průšvih?
Ještě něco?

Omlouvám se za stupidní dotazy, ale nějaký návod pro blbce jsem zatím nenašla a přitom bych ho tak potřebovala :-/

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Re: Něco v truhlíku, něco v květináčku - a co dál?

Příspěvekod stalker251 » 11 čer 2013 23:22

už 7 tisic let rostne čili bez symbivitu takže myslim že im to neubliži :D počkej aspon 3 tidny od presadena potom začni prihnojovat ked tam pridavaj lihnohumat, kvety otrhaj pokým nebudu dostatočne velké , , časem presad do večších nádob, večší čili potrebuje večši nádobu 15l+ by všeobecne mnelo stačit pro všechny , a v sekci hnojiv to tu už najdeš co naco použit :) hledej a študuj je tu toho moc :)
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 11 čer 2013 23:54

S přihnojováním opatrně, aby jsi je nespálila, když už tam máš hnůj + předhnojený substrát ;) Ale jak píše kolega Stalker, symbivit není věc, kterou nutně potřebuješ. Dále si můžeš přečíst topiky growerů, kteří dělají i fotodokumentaci a víceméně nějak komentují jak pěstují. Aspon mě osobně to třeba pomohlo ;)

iwi
Nový člen

Příspěvekod iwi » 12 čer 2013 08:23

Kluci, díky za odpovědi.
Až na 2 papričky (překvápka, co jsme dostali, doufám, že to nebudou 2metroví trifidi) jsem pořídila samé nízké (do 40 cm) a počítám u nich se zhruba 3-4l zeminy, větší nádoby prostě letos neseženu.
Ten lihnohumat se dá sehnat normálně v zahradnictví?

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 12 čer 2013 10:00

Já jsem v našem menším městě (8tisíc obyv.) koupil v jednom zahradnictví nebo květinářství či co to je symbivit a v druhém lignohumát. Jsou to opravdu malé krámky, takže není problém. Můžeš mrknout ke mě do galerie nebo topiku, taky pěstuju za okny ty menší keříkové a v menších kontejnerech se jim daří dobře :) Větší bohužel vzhledem k velikosti parapetu..

dexter
Nový člen

Příspěvekod dexter » 12 čer 2013 10:15

Lignohumát som kúpil aj v Tescu, majú ho aj v Kauflande :) teda aspoň u nás v Bratislave.

iwi
Nový člen

Příspěvekod iwi » 12 čer 2013 11:37

Filli: album jsem okukovala nedávno, krásně ti to roste :-)
Zaujalo mě hlavně Thanksgiving, tu mám taky (jen má na výšku zatím tak 2 centimetry).
Za jak dlouho bude vypadat jako ty tvoje? :D

Další co mám jsou:
Habanero Paper Lantern
Chinese Ornamental
Prairie Fire

Nevíte o někom, kdo je má v albu? Ráda bych na ně mrkla.
No a teď se jdu pomazlit s prcky v květináčcích na balkoně :D

Zpět na „Začátečnický koutek“