Sezóna Chilli papričiek 2013

Naše chilli papričky v roce 2013
do100L
Stálý člen
Reputace: 7
Obrázky: 0

Re: Sezóna Chilli papričiek 2013

Příspěvekod do100L » 02 kvě 2013 11:36

Musím vyjadriť uznanie :tiphat: nad Tvojou prácou. Prešiel som si obe Tvoje pestovateľské vlákna a som nadšený kvalitou. Obrázky congo black obsypané plodmy mi pripadajú jak z iného sveta. Raz by som aj ja chcel mať niečo také na balkóne. Nádhera. Posnažím sa niečo, nejaké grífy odchytať. :respect: Teším sa na tohoročné Jamajské reggae. Prečo si sa sústredil tentokrát len na tieto odrody?
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

bcm
Stálý člen
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bcm » 02 kvě 2013 19:55

Ahoj, Ďakujem za pochvalu.
Neviem, už nehľadám odrody čo ma pošlu k zemi. skôr mi postačuje pálivosť okolo 300 000 SHU, ide mi o exotiku :D, vôňu, využitie v kuchyni atd. Je ešte veľa odrôd na ktoré sa chystám.... pekný večer prajem
Botanika, Kaktusy a Sukulenty, Chilli - http://www.bcm.estranky.cz

do100L
Stálý člen

Příspěvekod do100L » 03 kvě 2013 19:09

Zdravím,
ďakujem za upresnenie, myslel som si to keď som si prečítal základné info o tých odrodách, tiež by som rád smeroval k takým - príjemná vôňa, priaznivá chuť, primeraná pálivosť, preferujem čo najlepšiu kulinársku použiteľnosť. V tých extra-mega kúskoch vidím skôr experiment alebo hrôzu.
Dúfam, že nebude na obtiaž ale zaujal ma ten substrát čo používaš, pripomienkoval si, že sa papričkám pozdáva, ako vidieť na výsledkoch atk to asi tak aj je, samozrejme to ostatné knovhov je podstatné. Kde sa dá zohnať, nejako som tu obehol kde-čo ale výsledok žiaden, e-shop som tiež nenašiel (to mi moc nevonia), vieš poradiť zdroj? Použil si len ten sibstrát, alebo potrebije nejakú + úpravu? Vdaka.
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 03 kvě 2013 19:16

do100L: Plagron Royal-Mix je snad nejbeznejsi substrat v growshopech, najdes je jak na netu, tak urcite nekde ve meste, kde je growshop (pro pestovani marihuany) ;)

bcm
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bcm » 03 kvě 2013 22:14

Cafte, stankar ma pravdu, zoženieš ho iba v growshopoch.
Zmes zmesí - Royalty mix, organická zmes bielej a čiernej rašeliny, perlitu, humusu, organických hnojív, kalifornských dážďoviek, stopových prvkov, bakterií, minerálov, obsahuje dostatok živín pre rastlinu na prvých osem týždňov, pH 5,8 -6,2, EC 750-800, balenie 50l.
Hnojím: po šiestich týždňoch na rast - Hoštické hnojivo na rajčata a papriky, treba trhať kvety
keď je rastlina dostatočne silná, prestanem trhať kvety a začnem hnojiť na plod a kvet - Hoštickym hnojivom slepičince.
do zalievky pridavam ešte na striedačku - lignohumát a vitality booster - ALG-A-MIC od Biobizz.

prajem veľa úspechov

bcm
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bcm » 05 kvě 2013 12:56

Jamaican Bell
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jamaican Red Hot v strede.
Obrázek

Scotch Bonnet
Obrázek

do100L
Stálý člen

Příspěvekod do100L » 07 kvě 2013 19:00

bcm píše:Cafte, stankar ma pravdu, zoženieš ho iba v growshopoch.
Zmes zmesí - Royalty mix, organická zmes bielej a čiernej rašeliny, perlitu, humusu, organických hnojív, kalifornských dážďoviek, stopových prvkov, bakterií, minerálov, obsahuje dostatok živín pre rastlinu na prvých osem týždňov, pH 5,8 -6,2, EC 750-800, balenie 50l.
Hnojím: po šiestich týždňoch na rast - Hoštické hnojivo na rajčata a papriky, treba trhať kvety
keď je rastlina dostatočne silná, prestanem trhať kvety a začnem hnojiť na plod a kvet - Hoštickym hnojivom slepičince.
do zalievky pridavam ešte na striedačku - lignohumát a vitality booster - ALG-A-MIC od Biobizz.

prajem veľa úspechov
Dík.
Growshop poblíž nemám, tak jedine, že budem mať cestu do BA (jak som si všimol tam ich je viac) alebo cez ich e-shop.
Máš nejaký presný harmonogram pre hnojenie a zálievku, alebo si to upravuješ +/- podľa vitality rastliny, vzrastu či okolitých podmienok (teplota, vlhkosť ...). Dá sa nejako optimálne určiť dávka a intenzita zálievky pre rastlinu?

bcm
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bcm » 07 kvě 2013 20:04

Ahoj, hnojím podľa potrieb rastliny, lepšie je niekedy menej hnojiva v častejśích dávkach ako rastlinu prehnojiť.
Keď máš rastlinu malú, hnoj na rast.a trhaj všetky kvety, ušetríš rastline energiu. Ak sa ti bude zdať rastlina dostatočné silná na prvé plody, prestaň trhať kvety a začny prihnojovať na plod a kvet. zálievku aplikuj buď ked si o ňu rastlina vypitá alebo podľa klimatických podmienok. v zásade platí lepšie menej ako by rastlina mala plávať vo vode.

hawk.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2013“