Zdravím,
pravidelně odštipuju květy u chilli. Jak dlouho je vhodné tuto činnost provádět? Do přesazení do foliovníku? Jinak liší se postup u větších a okrasných rostlinek?
Díky
Sumss
Odštipování květů
-
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odštipování květů
taky bych byl zvedav na zodpovezeni dotazu 

Asi zalezi na tom kedy (a aku velku) chces mat urodu. Ked nechas rastlinke kvety (z ktorych neskor vzniknu plody), uz nebude mat tolko energie na rast, kedze ju bude pumpovat do rastu plodov. Treba si pozriet ako dlho zreju plody u danej odrody, a zachovat sa podla toho.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Pěstuješ li ve skleníku nebo v květináčích venku, tak bych řekl tak začátkem června to aspon já pustím do květu, protože chillátka ještě nejsou tak velké, aby to mi vyhovovalo, vzhledem k tomu, co z nich jde vytáhnout
Doma jsem dvě rostliny pustil už do květu, ostatní ostříhávat budu ještě ten měsíc asi ... A do přesazení do foliovníku je určitě správné ostřihávat květy 

- MARIO.GREEN
- Nový člen
Nazdárek! Mám TMScorpion.Jedna květináč-asi doma-uvidíme,druhá skleník,třetí pařeniště.S velikostí(cca.50cm,40cm,35cm) jsem docela spokojen,jen...Neštípal jsem,takže se rovětvuje až teď a v každé větvi spolu s novými lístečky raší i květy.Chtěl bych aby trochu zkošatila,aby bylo více místa pro více květů.Kytka chce jak sviňa,jen nemá místo.Květy sice stříhám avšak otázka zní: Když už začíná kvést,vyženou ty výhonky ještě nějaký objem?Nebo prostě co už,pustím to a třeba ještě nabere...
PS:ještě jsem nehnojil.Dal jsem jen cererit do zeminy

PS:ještě jsem nehnojil.Dal jsem jen cererit do zeminy
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Já bych jí dal větší nádobu.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
dej ji alespon 10L kvetinac a uvidis, ze se ji zacne darit 

- MARIO.GREEN
- Nový člen
jo to máte pravdu.Já myslel,že nepůjde přes 30-40cm,ale teď je mi jasné,že kýbl bude ta správná volba.Jen škoda,že ten drobeček už na parapet nevleze