Tenhle recept je muj vytvor.Z hlouhe chvile jsem ho vytvoril pro vydatnou snidani(uz me nebavilo zrat cornflake-y a kakao)
Ingredience: smetana ke slehani nebo minimalne 30% 3 kelimky
tvrdy syr(ja preferuji goudu) 100-150g(zavisi na mnozstvi masla 1:1)
habanero yellow/red nebo oboje po jednom vetsim kuse
jalapeno zvolil jsem zelene aby pokrm lahodil aj oku
cesnek pokud mate cesky staci 2-3 strouzky jinak dle chuti
Postup:
Nejdriv maslo:Do vyssi misi si vylejeme smetanu a rucnym slehacem zacneme slehat.Je potreba byt
trpelivy trva to docela dlouho kvuli pridanym stabilizatorum.Nejdriv se vam ze smetany
udela slehacka(v tomto bode netreba prestavat a slehat dal) ktera zacne pomalu
hrudkovatet.Az se z hmoty uvolni podstatna cast podmasly prestaneme slehat a hmotu
scedime pres cistou uterku.V tomto bode je dulezite nechat maslo poradne odkapat a az
pote jej zabalit do uterky a vyzdimat prebytecne podmasly.Hotove maslo si dat bokem
hlavne ne do lednice protoze by stvrdlo a mi by s nim pak nemohly dal pracovat.
V dalsim kroku si nastrouhame syr na jenmnem strouhadle na vahu pouziteho masla v pomeru 1:1(ja
davam 100g na 100g).Syr a maslo smichame dohromady.
Habaneros a Jalapeno si nasekame na male kosticky(ne na uplnou s****u) cesnek utreme a pridame
do pripravene hmoty s masla a syru.
Je dokonano!!!Dokonala "snidanova pomazanka" je na svete.
PS:Vyroba domaciho masla neni podminkou ale je to takhle mnohem chutnejsi a maslo vam zabere
cca 20min.
Chilli pomazanka
- Gygabite
- Stálý člen
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
Chilli pomazanka
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
Re: Chilli pomazanka
Nezapomněl jsi přidat sůl? Osobně docela dost solím a sůl obsažená v sýru by mi v pomazánce asi nestačila.
- Gygabite
- Stálý člen
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
Pouzivam goudu co je dost slany syr.Me osobne to staci ale kdo chce si muze dosolit i na namazanem chlebu.A mimochoden ja solim extremne.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
No a opravdický sýry mají kromě slané, taky i chuť

Můj oblíbenej je pecorino z jeskyně, což je vyzrálý italský ovčí sýr s takovou plísnňovou krustou na povrchu. Stojí cca. 45 Kč/10 dkg ale stačí málo do pasty a prostě luxus.

Můj oblíbenej je pecorino z jeskyně, což je vyzrálý italský ovčí sýr s takovou plísnňovou krustou na povrchu. Stojí cca. 45 Kč/10 dkg ale stačí málo do pasty a prostě luxus.