zatocene listy

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
acmilan11
Nový člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

zatocene listy

Příspěvekod acmilan11 » 23 bře 2013 19:21

Zdravim vospolok,

s priatelkou sme tento rok skusili zasadit zopar chilli zo startovacieho baliku 1.. Prve sme zasadili koncom Januara u priatelky, su tenke, nitkovite, ale dufame, ze aspon malinko z nich nakoniec bude, kedze sa uz zacali tlacit prve prave listky (dost neskoro). Ja som sa rozhodol zasadit v mojom byte tiez zopar chilli, zasadil som ich pred takmer 2 tyzdnami, pekne vacsina vyklicila (zial 100% ani z daleka) a uz sa vacsine, ktora je nazive tlacia aj prave listky... 1 rastlinku som mal dokonca s 3mi deloznymi listkami ...

otazka ale znie: zacali sa mi listky na niektorych rastlinkach stáčať, rastliny sa tahaju za slnkom k oknu, zaujima ma, co moze byt pricina toho stáčania listkov? Dokonca niektore listky su trosku zdeformovane... moze to byt spalene od slnka? mam ich v miniparenisku a su na stolicke rovno za oknom, zaluzie maju vytiahnute, cize ked nie je pod mrakom a je slnecno, tak celkom slusne pecie na ne...

velmi pekne dakujem za odpoved, pripadne navrhy ako lepsie postupovat

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Re: zatocene listy

Příspěvekod queenas » 23 bře 2013 21:25

jedna fotka lepší jak tisíc slov...

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3467

Příspěvekod Baron z Žop » 24 bře 2013 20:33

Taky se mi to stává u hodně slabých a mladých rostlinek,který jsou přímo za sklem :wave:

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 25 bře 2013 13:31

Fotka by byla opravdu lepší, jak píše queenas, než to vysvětlovat ;) Pokud už Ti papričky vyklíčily, pařník bych bych už nezakrýval. Spálené být klidně mohou, ale hádat to jen tak není uplně košér.

Zpět na „Začátečnický koutek“