Doba svícení zářivkou na papriky

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
ORION
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Doba svícení zářivkou na papriky

Příspěvekod ORION » 28 úno 2013 19:53

Zdravím,

co nevidět mi příjdou semínka a mám doma staré akvárium s krytem ve kterém je držák na zářivku, ale nevím po jakou dobu mám semínka zahřívat. Akvárium dám na parapet aby tam bylo dost tepla a jak padne tma, tak zapnu zářivku, ale nevím na jak dlouho. Mohl by mi prosím někdo poradit? Hledal jsem tady na fóru, ale nikde jsem nic nenašel. Děkuji za rady.

ORION

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Doba svícení zářivkou

Příspěvekod Dr.Pedr » 01 bře 2013 06:44

Zdar ...až Ti příjdou semínka ...tak je přes noc namoč do vlažné vody (změkne semenáček a nastartuje se proces klíčení)...ráno proveď výsev do výsevního substrátu , jiffy tablet či jiného výsevního media...udržuj teplo (první týden cca 25 C ) a vlhko...dokud se neobjeví první pár lístků (mateční lístky) světlo (denní či umělé ) není třeba ! Až se vyklubou rostlinky dodržuj SVĚTLO,TEPLO,VLHKO (nepřelévat pouze rosit !! musí to být vlhké né přelité-utopené).
Sazenice- rostlinky po čase zesílí ( rostlina bude mít 2 až 3 páry lístků) tak je přesadíš do květníků... :tiphat:

PS: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:

https://www.youtube.com/watch?v=Ugc671Xh ... ults_video" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=2zfDdjME ... HqnVoK17dX" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.paprika-meisl.wz.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; (návod na pěstování!)

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 01 bře 2013 13:13

Ahoj, já osobně svítím zářivkou 12/12h, někteří doporučují 18hodin světlo/6h tma.

Edit : Přehlédnul jsem, že myslíš semínka.. Tak ty pokud možno stále 25 stupnu C cca v teple, dokud se nevyklubou. Světlo zatím nepotřebují, až pak.
Naposledy upravil 1 dne Filichilli; celkem upraveno 1x.

Din0
Stálý člen
Reputace: 422

Příspěvekod Din0 » 01 bře 2013 13:26

já to mám teda pod stolem, takže musím svítit celou dobu, jinak by tam byla tma, jinak svítím cca 16 hodin ;)
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:

ORION
Nový člen

Příspěvekod ORION » 01 bře 2013 14:33

Dobře, takže nejdříve jen teplo a rosit vodou a jakmile vyklíčí, tak hodně světla a tepla. Děkuji moc za rady.
A měl bych ještě jeden dotaz, v tom krytu od akvária je stará zářivka 14w, dnes jsem chtěl koupit novou přímo na rostliny, ale vyrábí se buď menší nebo větší a ne ten můj rozměr :-), myslíte, že ta zářivka původní bude dostačující?

-- 01 bře 2013 15:37 --

A co když mi jeden druh vyklíčí dříve než ostatní, můžu normálně začít přisvěcovat jo?

sembeth
Stálý člen

Příspěvekod sembeth » 01 bře 2013 15:34

ORION píše:Dobře, takže nejdříve jen teplo a rosit vodou a jakmile vyklíčí, tak hodně světla a tepla. Děkuji moc za rady.
A měl bych ještě jeden dotaz, v tom krytu od akvária je stará zářivka 14w, dnes jsem chtěl koupit novou přímo na rostliny, ale vyrábí se buď menší nebo větší a ne ten můj rozměr :-), myslíte, že ta zářivka původní bude dostačující?

-- 01 bře 2013 15:37 --

A co když mi jeden druh vyklíčí dříve než ostatní, můžu normálně začít přisvěcovat jo?
Zdar,
já nastavil režim 16/8, denní světlo skrze francouze na jižní straně a přisvěcuji aktuálně od 6:00 do 8:00 a od 17:00 do 22:00. Dle mého není nad aspoň nějaké denní světlo, přestože není slunko, pakliže člověk nesvítí nějakým peklem.

Mě se zalíbilo z hlediska uvedených parametrů to co doporučil Dr. Pedr (tímto mu děkuji :thumbup: ), tj. 23W úsporka, 6500K, 1450K, 219Kč (ikdyž rozptyl bude nic moc, takže příští rok půjdu zřejmě do toho co doporučuje mopslik ;) )

Chce to, aby tebou uváděná zářivka měla 6500K (pro růst) a trochu větší svitivost.

ORION
Nový člen

Příspěvekod ORION » 01 bře 2013 16:14

No musím nějakou sehnat, protože ta moje zářivka je atyp a normálně v obchodě není, snad něco seženu na internetu. :-)

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 18 bře 2013 19:58

ORION píše:No musím nějakou sehnat, protože ta moje zářivka je atyp a normálně v obchodě není, snad něco seženu na internetu. :-)
Doporučím zářivkové osvětlení: http://www.seminka-chilli.cz/hledani/?s ... tlen%C3%AD" onclick="window.open(this.href);return false; Pokud seženeš v místě bydliště sleduj teplotu chromatičnosti + doporučuji těleso s EP - elektronickým předřadníkem.

Svícení na papriky je nejlepší 18 hodin světla a 6 hodin tmy a to trvale.

Zpět na „Začátečnický koutek“