Martinuv balkon 2024

Venkovní pěstování chilli
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4275
Obrázky: 0

Re: Martinuv balkon 2024

Příspěvekod MartinS » 30 črc 2024 15:41

Jinak letos je to v 5.patre nekonecny boj s mravenci. Strikal jsem i kolem baraku, delal pasti s boritanem....
Nakonec se vzdy vrati a nanosi msice.
Priznam se, ze me uz dochazeji sily s nimi stale bojovat a zrejme tato sezona je moje posledni.
Kolem keri jsem sypal Biolit, strikal kdyz je videl. Nebavi me kolem toho hodinu denne porad tancovat.
Potrebuji ten cas jinde.
Ty svlecky Hnojiku take uz vubec nepomahaji.

Nerikam ze chilli uz nebudu pestovat, ale zasadim nejake ovocne keriky kde se to bude i lepe hlidat, nebude to tak rozlezle, pro deti nejaky rybiz, jahody a tak a chilli dam tak dva kere a konec. Uz me to fakt nebavi. Strikal jsem to nemazalem, rockeffectem a Mospilanem uz Xkrat. Dnes opet nejake papricky obalene msicemi.
Uz me to proste uplne prestava bavit. Protoze je to vice srani nez radosti z toho a to nechci. Jednoduse, nejsem nemladsi a svuj volny cas chci travit tim, co me bavi.

Pristi rok uz fakt jen pro sebe a nejblizsi okoli.
Sice je to krasne na balkone a tak, ale uz nechci byt otrokem svych papricek, nemam na to uz energii a nervy.
10let velkopesteni stacilo.

Btw i proto by bylo fajn, kdyby nekdo z Zop, do toho uvrtal mladou generaci. Realne premyslim ze letos to bude muj posledni Vypalovak. Uz me to proste prestava naplnovat. Skudci me tu letosni sezonu totalne otravili.

accuface
Stálý člen
Reputace: 2963

Příspěvekod accuface » 30 črc 2024 15:59

Mám podobný problém s mravenci - šesté patro jim nedělá problém, svině jedny. Letos jich naštěstí není tolik, takže mám celkem klid. Ale jinak tě naprosto chápu, je to nekonečný boj.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9291
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 30 črc 2024 18:37

U nás se naštěstí odstěhovali, jeden rok jsem to řešil, ale pak to šlo.
Jinak prý jsou nějaké lepové pásy jako hranice, ale kolem balkonu v 6. patře to je na horolezce. :-)

Laďa
Stálý člen
Reputace: 340

Příspěvekod Laďa » 30 črc 2024 21:22

MartinS píše:
30 črc 2024 15:41
Jinak letos je to v 5.patre nekonecny boj s mravenci. Strikal jsem i kolem baraku, delal pasti s boritanem....
Nakonec se vzdy vrati a nanosi msice.
Priznam se, ze me uz dochazeji sily s nimi stale bojovat a zrejme tato sezona je moje posledni.
Kolem keri jsem sypal Biolit, strikal kdyz je videl. Nebavi me kolem toho hodinu denne porad tancovat.
Potrebuji ten cas jinde.
Ty svlecky Hnojiku take uz vubec nepomahaji.

Nerikam ze chilli uz nebudu pestovat, ale zasadim nejake ovocne keriky kde se to bude i lepe hlidat, nebude to tak rozlezle, pro deti nejaky rybiz, jahody a tak a chilli dam tak dva kere a konec. Uz me to fakt nebavi. Strikal jsem to nemazalem, rockeffectem a Mospilanem uz Xkrat. Dnes opet nejake papricky obalene msicemi.
Uz me to proste uplne prestava bavit. Protoze je to vice srani nez radosti z toho a to nechci. Jednoduse, nejsem nemladsi a svuj volny cas chci travit tim, co me bavi.

Pristi rok uz fakt jen pro sebe a nejblizsi okoli.
Sice je to krasne na balkone a tak, ale uz nechci byt otrokem svych papricek, nemam na to uz energii a nervy.
10let velkopesteni stacilo.

Btw i proto by bylo fajn, kdyby nekdo z Zop, do toho uvrtal mladou generaci. Realne premyslim ze letos to bude muj posledni Vypalovak. Uz me to proste prestava naplnovat. Skudci me tu letosni sezonu totalne otravili.
Však počkej. Jeden rok vynecháš, a pak ti to bude zase chybět a vrátíš se. Aspoň v malym množství.

Každopádně hodně štěsti s mravencema. Já mám vyhodu, že to mám ve skleniku, kde mšice skoro nikdy nemam a mravence tam ignoruju.

Jestli hledáš mladou generaci, taks mě našel. :D teď mi je 25. Můj první příspěvěk do fóra byl v 18 letech. No vidiš, to už tu brouzdam čtvrtinu svyho života. :smart:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 04 srp 2024 20:00

Nedelni chilli panoramata

84347

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 05 srp 2024 10:18

Vychod

84355

Birds Eye prekryl i maliny, asi se mu dari
84356

Dorsetka na vychodnim - blbe se da vyfotit, ma mraky plodu, neco uz je cervene.
Uvolni se pro ni misto az zrusim truhlik s "kulickami"
84354

BB na vychodnim dela radost, i 15l kvetinac udela svou praci. Visi tam jak obesenec
84353

BB na Jihu, blbe se to foti, ale plodi znacne. Sice pozde, ale plodi
84352

JWGS ma plodu jako prase, neda se to vyfotit poradne.
84351
84350

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 05 srp 2024 10:48

Nicmene dneska jsem opet vsechno postrikal rockeffectem. Mospilan uz dosel a chci ty papricky take prubezne jist, takze chemii uz nechci pouzivat.
Co zaplodi, tak zrusim cely ker.

Jako tech msic je extremne.

accuface
Stálý člen
Reputace: 2963

Příspěvekod accuface » 05 srp 2024 22:17

Martine, zaujal mě ten výhled z balkonu - to bydlíš u nějakého parku, že je tam vidět tolik stromů. Jinak ten výhled musí být parádní, když tam nejsou další namačkané domy.

Zpět na „Venkovní galerie pěstování chilli“