Kdysi v dávných hovězích dobách jsem působil na grower.cz. Leč člověk míní, Policie mění a já jsem musel svého koníčka zanechat, alespoň do doby, než se změní společenské klima. Nicméně už tenkrát jsem si užíval víc tu produkční fázi než tu konzumní.
Léta plynula, voda a vítr mezitím obrousili Pravčickou bránu tak, že se tam už nesmí chodit a já jsem bloudil temnotou bez pohledu na nějakou zelenou krásku. To se změnilo letos, kdy jsem v záchvatu jakéhosi pěstitelsko-abstinenčního flashbacku zakoupil v Tescu balíček semínek papričky nazvané Oraneta.
Tento kultivar jsem opožděně nechal vyklíčit a zasadil až v květnu do neudržovaného truhlíku, ve kterém se předtím pelešila cherry rajčata a hrášek. Víceméně dětské projekty mého potomka. Na parapetu západního okna.
Stal se zázrak, buď létající špagetové monstrum nebo sám mistr Joda způsobili, že Oraneta se nejen dožila dnešních dní, ale dokonce i zplodila pár krásných a potentních papriček. Je to pro mě znamení, že chilli je ten správný směr.
Chtěl bych nějak navázat na svojí předchozí praxi. I vzhledem k tomu, že nemám ani balkon se budu spíš věnovat indoor pěstování. Doba se trochu posunula, tak mám v plánu nějaký menší pěstební box, kde bude místo HPS výbojky nějaký LED komplet. To ještě musím nastudovat.
Konzumačně jsem někde za Jalapeňos, takže na začátku. Moje letošní Oraneta se sice vizuálně povedla, ale její potence nejspíš utrpěla ztrátu vzhledem k zanedbaným pěstebním podmínkám. Z deklarovaných 40 000 - 50 000 SHU bych to viděl spíš tak maximálně 20 000. Pálivost je tak 2x silnější, než ty nejostřejší Jalapeňos, které jsem zatím ochutnal. Samozřejmě nevím, kolik SHU měly, takže těch 20 je výstřel od boku.
Takže tak mé antré na toto fórum.