Mezi mé koníčky patří rodina, hory, motorky a sport obecně, zbraně, a trošku se zajímám o kryptoměny (BTC od 2017). Jsem ročník 1989, a miluju palivé.
Minulý rok jsem si sehnal dovezené semena cayenskeho pepře, jalapeno a habanero a nějaký červený kulatý ostrý jednohubky. Měl jsem doma za oknem v truhlíkách a těmto se dařilo skvělé a úroda byla obrovská. Něco málo jsem měl i ve skleníku, tam nebyly tak hezké ty plody, ale bylo toho taky dost.
Letos jsem 30.1. vysadil na jižní straně na parapet celkem hodně semínek a koukám jak blázen co všechno vyklíčilo. Nejspíše tomu přispělo sluníčko které teď v únoru krásně hřeje a i to, že parapet má přes 25 stupňů Celsia, jelikož je pod nim topení.
Abych nezdržoval. Tak mám vyklíčeno 10 ks jalapeno, 10 ks habanero, 10 ks cayensky, zatím mi vylezli 3 z 5 red peter penis, mám 5 ks Carolina reaper

Něco zůstane doma za oknem, něco zase do skleníku, ale mám obrovskou radost že vyklíčilo a snad to dotáhnu do zdarneho konce.
Jinak plodu suším, mrazím a konzumují přímo z rostliny. Když se plodí, tak u nás jedou guláše, saláty, pizzy… všude kde se dá.