Tento report píšem na hotelovej izbe a za pár hodín sa dozviem, či bude aj moj posledný.
Asi takto začínal report, ktorý som písal minulú nedeľu (15.8.), ale chybou odhlásenia som oňho prišiel a už nebol čas písať to celé znova. Teraz trochu času je, tak sa vrátime do minulosti a ukážeme si, ako mi to pekne dozrievalo 1.8. - 8.8.
Squash Jamaican Yellow
Scotch Brains Yellow
Jamaican Rosso
A celkový pohľad - pre mňa na porovnanie budúcich rokov
Nejaké zhrnutie. Som spokojný aj s výnosom, aj s veľkosťou a aj s dobou dozrievania. Čo som sledoval ostatné vlákna, tak som na tom bol podobne ako majú ostatní v skleníkoch a fóliákoch. A teda prišlo mi to, že oproti ostatným, čo pestujú v kýbloch a nemajú túto možnosť som o 2-3 týždne popredu. Takže plán dlhšej sezóny by možno mohol byť úspešný, uvidíme, či príde vobec nejaká druhá úroda.
Niektoré rastlinky mám nedohnojené, niektoré prehnojené - asi prejdem na budúci rok len na granule a na list vápnik + vitality komplex. Dovod celkom jednoduchý. Tekuté hnojivo mi nechutne smrdí, naopak kravské granulované koncetrované vo fóliáku je pecka

Pravda, slepačie granule som ešte netestoval.
EDIT: Len doplňujem že prehnojenie a nedohnojenie je sposobené tým, že sa učím pracovať s granulami.
Na začiatku roka som bol sklamaný, že mi mojím skladovaním umreli všetky staré semená. Bol som rozhodnutý kúpiť si nejaké sadeničky, ale nakoniec sa to nestalo a teraz som za to skutočne rád. Tým, že mám rovnaké odrody na roznych pozíciach a v rozne veľkých nádobách, je to skvelý študijný materiál. Hlavne zistenie, ktorá pozícia je na akú rastlinu vhodná je užitočná do budúcna.
Zaujímavý jav sa deje na horných pozíciach bližšie pri stene - asi by som mal začať premýšľať o nejakom protizávaží
9.8. prebehol prvý zber, 430 g. Od oka je na rastlinách ešte raz toľko isto. Vyšlo to ale tak, že bol zber len pár minút pred odchodom na dovolenku, takže malé kúsky šup na sušenie a veľké šup do chladničky.
Na dovču sme mali ísť skor, ale bohužiaľ nám do toho prišiel pohreb, tak sme to skrátili. A tým sa dostávam na začiatok tohoto príspevku. Prvý ostrý test mojho systému. Do systému závlahy som ešte zapojil 2 kríčkové rajčiny, ktoré sú ešte dosť obsypané a nechcel by som o ne prísť. To mi robí celkom 12 rastlín a pri dennej spotrebe 5200ml mi 25 litrov vystačí na 5 dní. A ja sa mám vrátiť za 6,5 dňa. Ešte by som pripomenul, že systém dáva menej ako rastliny potrebujú. Predpoveď ale bola dobrá, maximálne teploty 25 stupňov. Tak čo, vydrží to systém? Nepokazí sa niečo?
Tak ja už viem, že sa pokazilo. Pozitívne ale je, že sa to pokazilo tým, že všetko fungovalo. Vysvetlím. Predpoveď nebola správna a teploty boli aj okolo 32. Keby som toto vedel, tak určite nenechám zapnuté odvetrávanie už pri 35 stupňov. Ale chybami sa učíme. Takže všetko fungovalo, vetráky sa spínali ako boli nastavené, rastliny sa polievali, až sa minul celý zásobník. Lenže ešte nikdy som asi nespomínal, že moj solár dáva o čosi menej ako je denný priemerný výdaj. Toto mi napadlo tesne pred odchodom, že som mohol ten akumulátor dobiť - mal 12.4 V, to už je celkom málo, má byť zamračené a ešte som ho ani raz nedobíjal inak ako solárom. A samozrejme prvé dni zamračené, potom tropické teploty a niekoľkohodinový výdaj na vetráky znamenalo jediné - baterka sa vybila do mrtva. Keď som prišiel domov, systém bol vypnutý a na akumulátore som nameral 10 V. Pozitívne ale bolo, že sa tak zjavne stalo až posledný deň, pretože zásobník bol prázdny a rastlinky sa tvárili celkom spokojne

Takže za mňa spokojnosť a funguje to presne ako má, chybami sa človek učí a nabudúce už túto chybu nespravím.