BlueSharkovo 2021

Naše pěstitelské snažení v roce 2021
Pepino
Stálý člen
Příspěvky: 124
Registrován: 07 úno 2021 19:34
Reputace: 220
Obrázky: 0
Bydliště: Střední Čechy

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod Pepino » 05 dub 2021 20:41

Máš to moc pěkné a libí se mi to světlo na poslední fotce (chobotnice) co je to zač?

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod BlueShark » 05 dub 2021 23:57

Pepino píše:
05 dub 2021 20:41
Máš to moc pěkné a libí se mi to světlo na poslední fotce (chobotnice) co je to zač?
Ahoj a díky. To světlo je nějakej bazmek z číny, dostal jsem ho od sestry k Vánocům, tak ho na 4 hodiny pouštím v kuchyni. :) hele fakt nevím. Dá se nastavit čas a barva, intenzita.

Pepino
Stálý člen
Příspěvky: 124
Registrován: 07 úno 2021 19:34
Reputace: 220
Obrázky: 0
Bydliště: Střední Čechy

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod Pepino » 06 dub 2021 15:10

Díky, kouknu na ali, snad to bude mít pro kytky nějaký pozitivní přínos. :)

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 775
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2350
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod vsezved » 06 dub 2021 15:57

Pepino píše:
06 dub 2021 15:10
Díky, kouknu na ali, snad to bude mít pro kytky nějaký pozitivní přínos. :)
Dostal jsem v loni stejné světlo s jen 2 "chapadly". Bylo koupené u nás za naše ceny a po zkušenosti bych si to sám nekoupil. Na jednu malou kytku, nebo malý pařníček asi možná jo, ale ...

- Klip mi nechce na parapetu držet. Parapet mi moc nepřečnívá do místnosti a světlo padá.

- Světlo má sice časovač, ale jde nastavit pouze 3, 9, nebo 12 hodin s opakováním 1 den. Pokud se v místnosti spí, tak je to nevhodné a člověk musí časovač vypnout, no a druhý den, když nejsem doma se sám nerozsvítí. Nelze předřadit vlastní časovač, ten světlo nespustí, nutno zmáčknout tlačítko.

- V přepínání modré, červené, nebo obě světla nevidím rozdílný efekt. Měnit intenzitu světla, v tom též nevidím přínos, nebo možnost použití, to budu raději svítit intenzivněji kratší dobu.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod BlueShark » 15 dub 2021 17:15

vsezved píše:
06 dub 2021 15:57
Pepino píše:
06 dub 2021 15:10
Díky, kouknu na ali, snad to bude mít pro kytky nějaký pozitivní přínos. :)
Dostal jsem v loni stejné světlo s jen 2 "chapadly". Bylo koupené u nás za naše ceny a po zkušenosti bych si to sám nekoupil. Na jednu malou kytku, nebo malý pařníček asi možná jo, ale ...

- Klip mi nechce na parapetu držet. Parapet mi moc nepřečnívá do místnosti a světlo padá.

- Světlo má sice časovač, ale jde nastavit pouze 3, 9, nebo 12 hodin s opakováním 1 den. Pokud se v místnosti spí, tak je to nevhodné a člověk musí časovač vypnout, no a druhý den, když nejsem doma se sám nerozsvítí. Nelze předřadit vlastní časovač, ten světlo nespustí, nutno zmáčknout tlačítko.

- V přepínání modré, červené, nebo obě světla nevidím rozdílný efekt. Měnit intenzitu světla, v tom též nevidím přínos, nebo možnost použití, to budu raději svítit intenzivněji kratší dobu.
Také mi přijde, že je to spíše efektní lampička, žádné velké úspěchy a změny na rostlinách pod nevidím.

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod BlueShark » 28 zář 2021 08:35

Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.

Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...

PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod Pedro » 28 zář 2021 09:56

BlueShark píše:
28 zář 2021 08:35
Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.

Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...

PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Ale ale ale...kdopak se to probudil?
Moc Tě zdravím. Hele, thle pastu dělám každý rok. Na váhu papriček dám 20% soli a cca 2-3 lžíce octa. Pro příklad 300g papriček, 60g soli a 2 lžíce octa . Rozmixovat dohromady a do sterilovaných (vyvařených a panákem vodky vypláchnutých) skleniček. Skleničky používám malé, od pečeného čaje nebo takové 100ml od nakládaného losossa. Mám pastu takhle klidně dva roky a beze změn. :angry1:
Kamarád dostal velkou sklenici a tu používal snad 4 roky do každého jídla co chtěl. Bylo to ze superhotů a dával jen špetku do jídla. Uchovával tu sklenku v lednici.
Tak ať se daří. :tiphat:

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: BlueSharkovo 2021

Příspěvekod BlueShark » 29 zář 2021 14:24

Pedro píše:
28 zář 2021 09:56
BlueShark píše:
28 zář 2021 08:35
Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.

Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...

PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Ale ale ale...kdopak se to probudil?
Moc Tě zdravím. Hele, thle pastu dělám každý rok. Na váhu papriček dám 20% soli a cca 2-3 lžíce octa. Pro příklad 300g papriček, 60g soli a 2 lžíce octa . Rozmixovat dohromady a do sterilovaných (vyvařených a panákem vodky vypláchnutých) skleniček. Skleničky používám malé, od pečeného čaje nebo takové 100ml od nakládaného losossa. Mám pastu takhle klidně dva roky a beze změn. :angry1:
Kamarád dostal velkou sklenici a tu používal snad 4 roky do každého jídla co chtěl. Bylo to ze superhotů a dával jen špetku do jídla. Uchovával tu sklenku v lednici.
Tak ať se daří. :tiphat:
Tak jsem udělal jak jsi mi napsal :) na 120g různých zlých potvor 180g cca kápií. Mordie to je pecka a to se ještě rozleží!!! Ufffff, ale super!!!


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2021“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů