BlueSharkovo 2021
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: BlueSharkovo 2021
Máš to moc pěkné a libí se mi to světlo na poslední fotce (chobotnice) co je to zač?
Re: BlueSharkovo 2021
Ahoj a díky. To světlo je nějakej bazmek z číny, dostal jsem ho od sestry k Vánocům, tak ho na 4 hodiny pouštím v kuchyni.

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: BlueSharkovo 2021
Díky, kouknu na ali, snad to bude mít pro kytky nějaký pozitivní přínos. 

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 792
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: BlueSharkovo 2021
Dostal jsem v loni stejné světlo s jen 2 "chapadly". Bylo koupené u nás za naše ceny a po zkušenosti bych si to sám nekoupil. Na jednu malou kytku, nebo malý pařníček asi možná jo, ale ...
- Klip mi nechce na parapetu držet. Parapet mi moc nepřečnívá do místnosti a světlo padá.
- Světlo má sice časovač, ale jde nastavit pouze 3, 9, nebo 12 hodin s opakováním 1 den. Pokud se v místnosti spí, tak je to nevhodné a člověk musí časovač vypnout, no a druhý den, když nejsem doma se sám nerozsvítí. Nelze předřadit vlastní časovač, ten světlo nespustí, nutno zmáčknout tlačítko.
- V přepínání modré, červené, nebo obě světla nevidím rozdílný efekt. Měnit intenzitu světla, v tom též nevidím přínos, nebo možnost použití, to budu raději svítit intenzivněji kratší dobu.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Re: BlueSharkovo 2021
Také mi přijde, že je to spíše efektní lampička, žádné velké úspěchy a změny na rostlinách pod nevidím.vsezved píše: ↑06 dub 2021 15:57Dostal jsem v loni stejné světlo s jen 2 "chapadly". Bylo koupené u nás za naše ceny a po zkušenosti bych si to sám nekoupil. Na jednu malou kytku, nebo malý pařníček asi možná jo, ale ...
- Klip mi nechce na parapetu držet. Parapet mi moc nepřečnívá do místnosti a světlo padá.
- Světlo má sice časovač, ale jde nastavit pouze 3, 9, nebo 12 hodin s opakováním 1 den. Pokud se v místnosti spí, tak je to nevhodné a člověk musí časovač vypnout, no a druhý den, když nejsem doma se sám nerozsvítí. Nelze předřadit vlastní časovač, ten světlo nespustí, nutno zmáčknout tlačítko.
- V přepínání modré, červené, nebo obě světla nevidím rozdílný efekt. Měnit intenzitu světla, v tom též nevidím přínos, nebo možnost použití, to budu raději svítit intenzivněji kratší dobu.
Re: BlueSharkovo 2021
Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.
Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...
PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.
Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...
PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Re: BlueSharkovo 2021
Ale ale ale...kdopak se to probudil?BlueShark píše: ↑28 zář 2021 08:35Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.
Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...
PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Moc Tě zdravím. Hele, thle pastu dělám každý rok. Na váhu papriček dám 20% soli a cca 2-3 lžíce octa. Pro příklad 300g papriček, 60g soli a 2 lžíce octa . Rozmixovat dohromady a do sterilovaných (vyvařených a panákem vodky vypláchnutých) skleniček. Skleničky používám malé, od pečeného čaje nebo takové 100ml od nakládaného losossa. Mám pastu takhle klidně dva roky a beze změn.

Kamarád dostal velkou sklenici a tu používal snad 4 roky do každého jídla co chtěl. Bylo to ze superhotů a dával jen špetku do jídla. Uchovával tu sklenku v lednici.
Tak ať se daří.

Re: BlueSharkovo 2021
Tak jsem udělal jak jsi mi napsalPedro píše: ↑28 zář 2021 09:56Ale ale ale...kdopak se to probudil?BlueShark píše: ↑28 zář 2021 08:35Ahoj chilliáři.
Na zahradě vše jak má, krásně to zraje a plody jsou.
Mám veliký dotaz. Jak prodávají tu chilli pastu, malá sklenička, červené papričky mleté v hodně slané variantě.
Má někdo nějaký takový recept? Když jsem našel, bylo to ze sušených a to se mi nějak nezdá.
Chtěl bych nějak podobně spotřebovat habanera a jiné potvory, klidně kvůli mega pálivosti přidat kápie.
Klasickou srirachu dle kuchty jsem dělával, tu umím, ale teď mě zajímá ta hodně slaná, prakticky přesolená pasta, co by měla sama o sobě dost vydržet. Děkuji moc...
PS: Cíl je i to, aby se dala uchovat třeba rok ve skleničce.
Moc Tě zdravím. Hele, thle pastu dělám každý rok. Na váhu papriček dám 20% soli a cca 2-3 lžíce octa. Pro příklad 300g papriček, 60g soli a 2 lžíce octa . Rozmixovat dohromady a do sterilovaných (vyvařených a panákem vodky vypláchnutých) skleniček. Skleničky používám malé, od pečeného čaje nebo takové 100ml od nakládaného losossa. Mám pastu takhle klidně dva roky a beze změn.
Kamarád dostal velkou sklenici a tu používal snad 4 roky do každého jídla co chtěl. Bylo to ze superhotů a dával jen špetku do jídla. Uchovával tu sklenku v lednici.
Tak ať se daří.![]()

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti