klíčení paprik je u mně většinou problém, protože na topení jsou pokojové kytky, které potřebují světlo za oknem. Takže mi nezbývá nic jiného, než dát nádoby se semínky někam ke stropu a ještě topit jak blázen, aby v místnosti bylo aspoň 23C (což není moc příjemná teplota...). A klíčení některých Chinense odrůd je pro mě téměř neřešitelné (loni mi vylezlo 1 Habanero z 10

Takže mě napadlo si příště nějakým způsobem udělat nádobu, kde by se dala udržovat teplota pomocí termostatu. Na internetu jsem našel pár elektricky vyhřívaných miniskleníků (třeba tady), ale zdaj se mi docela drahý a nevím, jak je to tam s regulací teploty (možná by tam nějak šel integrovat termostat). Pak jsem našel elektricky vyhřívané podložky, což by se mi líbilo, protože se zbytečně neohřívá vzduch, ale přímo hlína (vlastně takhle asi fungujou i ty vyhřívaný miniskleníky

Pak jsem přemýšlel o nějakých Do It Yourself řešeních. Asi nejjednodušší by bylo zapojit obyčejnou žárovku a před ní dát termostat, ale to je asi trochu nebezpečné vzhledem k vlhkosti vzduchu uvnitř nádoby (třeba jsou i žárovky s IP krytím, nevím). Nebo by se dal použít odporový drát a na něj dát nějakou teplovodivou desku (nebo látku, takhle fungujou ty vyhřívaný deky). Jenže zase nevím, jak je to s bezpečností - když se třeba na ten drát dostane voda, může zkratovat? Nebo je ještě obalenej nějakou gumou? Nebo si za pár stovek koupit tu normální elektrickou dečku a dát jí pod nádoby se semínkama?
Jsem zvědavej na Vaše rady, tipy, či kompletní řešení, nikde jsem podobné téma neviděl