Breeding - Jak na šlechtění chilli paprik
Re: Breeding - Jak na šlechtění chilli paprik
tak jestli to nebude vyšší dívčí to šlechtění ten hybrid jsem pěstoval i F2 a nic puvodní feno F1 mělo velký výnos papričky větší než u HR tvavarem divně pokrouceným plod na oko krásný pal dobrý k přímemu konzumu vhodný, taková slabota z chutí C.Chinenses inu příroda je mocná čarodějka
možná větší selekce by dala odpověď,pár těhle F1, F2 semínek mám ještě v lednici na přezrok to vysadím rád bych našel znova tu to papričku.

Tak jsem z toho všeho celý zmatený, ale určite se do toho dostanu
Pochopil jsem co je F1, F2 atd, ale trochu postrádám informaci, jestli je rozdíl ve volbe samčí a samičí rostliny. Respektive, jestli opyluji pylem zXna CyenneXMalawi Bird's Eye nebo obráceně Malawi Bird's EyeXCayenne? Výsledek bude stejný? Díky za info.

Pochopil jsem co je F1, F2 atd, ale trochu postrádám informaci, jestli je rozdíl ve volbe samčí a samičí rostliny. Respektive, jestli opyluji pylem zXna CyenneXMalawi Bird's Eye nebo obráceně Malawi Bird's EyeXCayenne? Výsledek bude stejný? Díky za info.
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Nebude. Ani když uděláš 2 krosy se stejným pořadí rodičů nebude stejný výsledek. Pokaždé se geny namixují jinak. Viz děti v rodině .. každé je jiné.mazzy666 píše: ↑22 říj 2018 12:11Tak jsem z toho všeho celý zmatený, ale určite se do toho dostanu![]()
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
A jak je to s pálívostí při křížení? Průměr obou, nebo náhoda a co kus to originál? Viz. např. ty tvoje Jalakapie?
- OMO
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky střed pálivosti obou rodičů, v praxi je to čistá loterie.
-
- Nový člen
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
zdravim hosi, uz par mesiacov sa pohravam s myslienkov skusit vytvorit dva tetraploidy z druhu capsicum chinense a tie navzajom crossnut..mate niekto skusenosti s pouzivanim mitotickych jedov ako npr. kolchicin? nestudujem biologiu ani genetiku na VS, len ma to zaujima v podstate som samouk:)
- OMO
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle tu nikdo nezkoušel, ale kdysi jsem o tom něco četl.
http://thehotpepper.com/topic/45601-secret-project/
http://thehotpepper.com/topic/45601-secret-project/