JurassicChilli píše:Každý deň urobím 1-2 krížence. Väčšinou je matkou nejaké chilli (Korál, Beros, Cayenne red) a otcom kápia Radmila F1. Kríženie chilli medzi sebou ma až tak neberie. Chcel by som získať kríženca s väčšími, šťavnatými plodmi, ktoré by pálili, preto dávam ako otca tú kápiu. Lenže všetky krížence opadávajú. Myslíte, že by to mohlo byť tým, že kápia Radmila je sama hybridom a má možno sterilný peľ, ktorý nie je schopný oplodniť kvet inej odrody? Alebo je v tom niečo iné? Už sa pomaly bojím, že keď sa mi aj nejaký kríženec udrží, tak nestihne dozrieť. Zachvíľu tu máme studené noci a papriky budú dozrievať pomalšie ako teraz.
Nemám zkušenost, čistě můj názor vedený selským rozumem a infomacemi ze všech možných oborů. Čím šlechtěnější jedinec, tím složitěji se rozmnožuje a kříží. Takovej Punťa Voříšek když vobskočí Astu Pouliční tak jsou kříženečci jedna radost, Jakože je nějaká paprika hybridem nemusí znamenat, že je sterilní. Možná bych vzal jako ukazatel kolik vytváří semen.Když chceš velký plody vezmi nějakou chilli , annumku s velkými plody která má slabší pal, je jich dost a šmrncni zas ostrou annumkou nebo Habanerem, ty nejsou obecně zřejmě tak choulostivý. Tak bych postupoval já, taky jako začátečník.Vím, že ty jsi letitý zahrádkář a pěstitel.