Přezimování chilli paprik
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Re: Přezimování chilli rostlin
Ahoj, chci tu hibernaci taky zkusit, ale podle mýho selskýho rozumu bych snížil teplotu-tedy je dám normálně do verandy do skříně ,protože když hibernovat tak pořádně a světlo je hibernovat nenechá. O to víc pak pujdou- při světle zálivce a přihnojení někdy v půli února.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Teorie pro hybernaci říká :
Konstatní teplota 10 stupňů celsia a plošero. Zavřít jí do skříně kde je absolutní tma znamená jistou smrt
Konstatní teplota 10 stupňů celsia a plošero. Zavřít jí do skříně kde je absolutní tma znamená jistou smrt

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
S.v.í.t.i.t.! :o)
Letos zkouším zazimovat dvě sazenice Fatalli yellow. Jednu mám doma za oknem a nechávám ji tak jak byla. Ještě teď na ní nějaké poslední papričky jsou, ale dozrávají dost pomalu. Druhou jsem celou ostříhal a nechal jenom stonek. Umístil jsem ji na chalupu, kde je stabilní teplota kolem 7-8 stupňů a takové pološero. Zkouším tyhle dva způsoby přezimování. Uvidíme, který z nich se osvědčí 

- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
Já se taky pochlubím svým zimováním. Na konci února jsem již nevydržel a vzal do ruky nůžky a začal stříhat:
Takhle to vypadalo před střihem:

Po sestřihu:

No a tohle letělo do koše (u papriček jsem zatlačil slzu):

Celkově doufám v zesílení stonku a větví. Ty nové výhony byly poněkud slabé a větší úrodu by asi neunesly. Rostlina po prvním šoku zastavila kompletně růst, ale už začíná pěkně obrážet. Teď ještě aby těch pár plůdků začalo i zrát
Takhle to vypadalo před střihem:
Po sestřihu:
No a tohle letělo do koše (u papriček jsem zatlačil slzu):
Celkově doufám v zesílení stonku a větví. Ty nové výhony byly poněkud slabé a větší úrodu by asi neunesly. Rostlina po prvním šoku zastavila kompletně růst, ale už začíná pěkně obrážet. Teď ještě aby těch pár plůdků začalo i zrát

Neskutečný, takhle neroste ani venku v létě 

Me hrozne taky vyrostlo haba i 7pot, musel jsem to take sestrihat dost brutalne. Zena porad prudila ze uklizi padajici kvety atd...