já bych řekl že to bude tím že je Prosinec a jako většina rostlin se chystá k spánku tak shazuje a to že jsi to přesadil je moc dobřeFénix píše:Měl bych dotázek dostal jsem od Gygabita Rocotu přezimuji ji u nás na schodišti kde se teplota pobybuje mezi 12-18 ° C přezimuju ji ve stavu v jakém jsem jí dostal (cca 120cm velká)akorát jsem ji přesadil do 20l květináče pořádně podhnojil zeminu koninou, zalévám tak jednou za 4 dny ale rostlinka mi nepřestává opadávat ale při tom puští nové lístky. Nevíte čím by to mohlo být nebo nějaká rada jak tomu zamezit?
Přezimování chilli paprik
Re: Přezimování chilli rostlin
Chtěl bych poprosit o doporučení. Zazimováno před cca 2,5 měsíci (konec září), kdy rostlinky začaly působit unaveně, začaly opadávat listy tak jsem sklidil a zazimoval. Zazimoval jsem dle doporučení zde na těchto stránkách, tj. přesadil a zastřihl na cca 10-20cm holý kmen. Zazimováno v místnosti na okně směr severovýchod, teplota určitě pod 20 stupňů, odhaduji tak 17-18, občas asi méně. Při přesazení mírně vlhká hlína a do dneška jedna opravdu malá zálivka. Rostlinky, ale začaly mírně rašit a pak o něco více, viz níže. Přijde mi nevhodné znovu zastřihnout. Co byste doporučili Vy, odborníci na slovo vzatí:)?
Díky Moc

Díky Moc
Tož jak vám zatím přežívají zimu rostlinyz loňska u mě to vypadá nejspíš že něco uhyne. No asi takto :
Capsicum Annuum : Meislovka a klasika bílé papriky - pravděpodobně to nezvládli : stonky ztrouchnivěli na první pohled bez života
Capsicum Chinensis : Bhut jolokia orange - vypadá to že se drží holka stonek stále zelený i když je na ní patrné že přežívá z povinosti ( 1 X za 14 dní zalývám s lignohumátem)
Capsicum Chinensis ? Habanero MAya RED : před zazimováním lehce sestříháno asi 30% a ponechané listy drží do teď i když jsou ztočené a vypadají že upadnou tak tomu tak není, jdou i z tuha odtrhnout což je známka že rostlina žije
Capsicum frutescens : Twilight Hybrid : to samé jako u BJO

Capsicum Annuum : Meislovka a klasika bílé papriky - pravděpodobně to nezvládli : stonky ztrouchnivěli na první pohled bez života

Capsicum Chinensis : Bhut jolokia orange - vypadá to že se drží holka stonek stále zelený i když je na ní patrné že přežívá z povinosti ( 1 X za 14 dní zalývám s lignohumátem)
Capsicum Chinensis ? Habanero MAya RED : před zazimováním lehce sestříháno asi 30% a ponechané listy drží do teď i když jsou ztočené a vypadají že upadnou tak tomu tak není, jdou i z tuha odtrhnout což je známka že rostlina žije

Capsicum frutescens : Twilight Hybrid : to samé jako u BJO

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Nazdar kamaráde...kytky máš v teple a u okna - nejedná se tedy o klasické zazimování ( Hibernaci)...ale řekněme o odpočinek před další sezonou...co se týče zalévání ...chce to lehce jednou za 14 dní + hnojivo s převahou draslíku...jednou týdně můžeš kytkám dopřát ,, sprchu ,, postřikem vody na list ...zastřihovat nemusíš...žádný stres jenom je hýčkej !!!!exxon píše:Chtěl bych poprosit o doporučení. Zazimováno před cca 2,5 měsíci (konec září), kdy rostlinky začaly působit unaveně, začaly opadávat listy tak jsem sklidil a zazimoval. Zazimoval jsem dle doporučení zde na těchto stránkách, tj. přesadil a zastřihl na cca 10-20cm holý kmen. Zazimováno v místnosti na okně směr severovýchod, teplota určitě pod 20 stupňů, odhaduji tak 17-18, občas asi méně. Při přesazení mírně vlhká hlína a do dneška jedna opravdu malá zálivka. Rostlinky, ale začaly mírně rašit a pak o něco více, viz níže. Přijde mi nevhodné znovu zastřihnout. Co byste doporučili Vy, odborníci na slovo vzatí:)?
Díky Moc
PS: příroda je mocná ..moje ,,zazimování,, ve sklepě ...

lobo, tebe zrovna hledam:)) vcera jsem hledal na jinem foru nekoho, kdo zkousel zimovat sladke papriky a ejhle:)
Myslis, ze posly vsechny nebo to nejaka prezije? Sam se pokusim o to same letos nejspis. Diky.
Myslis, ze posly vsechny nebo to nejaka prezije? Sam se pokusim o to same letos nejspis. Diky.
Cau lidi, tak jak to letos vidite se zazimovanim? Ja loni nakonec prezimoval jen jednu okrasku.
Lonsky rok kazdej druhej na foru rikal jak je zazimovani super a jak se to vyplati a letos mi prijde, ze je opacna nalada.
Lidi pisou, ze nove rostliny ze seminek stejne dohnaly prezimovane a zimovani se tedy tolik nevyplati.
Tak jak to tedy je?
Lonsky rok kazdej druhej na foru rikal jak je zazimovani super a jak se to vyplati a letos mi prijde, ze je opacna nalada.
Lidi pisou, ze nove rostliny ze seminek stejne dohnaly prezimovane a zimovani se tedy tolik nevyplati.
Tak jak to tedy je?
Pěstoval jsem první sezónun a docela mě to chytlo,mám Jalapena a Ring of Fire,ještě poslední plody nechávám dozrát ale během října je zkusím zastřihnout a asi 8 rostlin zazimovat,mám dost místa na půdě,kde si myslím že by to mělo být ideální protože se tam nevytápí a teplota je nějakých konstantních 16 stupňů a díky velkým oknům je i dost světla.Na příští rok si chci zasadit další odrůdy ze semínek,tak až potom budu moct srovnat.
Ale Dr. Pedr by mohl napsat, jak mu šly letošní kousky co přezimoval