Otrhat spodní listy?
Otrhat spodní listy?
Chystám se přesazovat tříměsíční rostliny do finálních kýblů, největší mají 30-40 cm, jsou vytáhlé a dost řídké, jiné zase spíš husté, je to taková směs. U vyšších rostlin mi už skoro měsíc pomalu blednou a žloutnou spodní nejstarší listy, ale barva je pořád zelená, jen už ne tak hezká a svěží. Mám je otrhat a zasadit až po hezké listy? Ještě by tu byl kompromis zasadit hluboko, počkat až upadnou (jestli upadnou) a pak dosypat, co vy na to?
Re: Otrhat spodní listy?
z vytahlíma rostlinama nic nenaděláš nic bych netrhal a nej bych to zasadil
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Všiml jsem si, že máš květináčky už dost malé pro tak velké rosltiny, nemají místo pro nové kořeny, živiny to bude chtít už taky, s novou hlínou se jim dostane i mikroprvků, takže klidně níž do země, netrhej nic, pokud jsou zelené, fotosyntéza funguje 

No jo, s jedním malým parapetem a bez skleníku jim prostě víc místa na předpěstování dopřát nemůžu. Příští rok půjdu do nějakého světla nebo začnu později.
tak je už přesad ja už mám okrasky na bálkoně skoro měsíc a rostou i přes nižší teplotyTehir píše:No jo, s jedním malým parapetem a bez skleníku jim prostě víc místa na předpěstování dopřát nemůžu. Příští rok půjdu do nějakého světla nebo začnu později.

- HotFox
- Stálý člen
- Reputace: 9
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Otrhávanie spodných listov má význam len pri velkých rastlinách pri pestovaní v skleníku, kde tým zabezpečíme lepšie vetranie a dozrievanie plodov. ak máš doma v kvetináči solitér, nemá význam nič trhať