Nechcene krizenie
Nechcene krizenie
Tak zacinam uvazovat nad tym ako a kde posadim chilli. Vacsinu by som chcel dat volne na zahon , pripravenych mam dost vela druhov.Ide mi o to ,ze semienka by som chcel pouzivat s papriciek ktore si dospestujem , a prave tu je ten problem ....nechcem aby sa mi navzajom pokrizili. Co by ste mi doporucili ? Ako to riesite vy ? Aka je pravdepodobnost,ze by si rastlinky vysadene 30-50cm od seba zachovali geneticku cistotu? 

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nechcene krizenie
Jsi-li omezený prostorem, nemáš vícero skleníků/foliáků nebo více zahrad, kde budou od sebe papriky stejného druhu dost daleko, pak jedině izolace. To můžeš zajistit překrytím rostliny v době květu světlopropustným materiálem (igelitové pytle) nebo na větší zahradě dávat papriky stejného rodu co nejdál od sebe, aby se navzájem neopýlily. To samé ve skleníku. Třeba když máš ve skleníku u sebe celou řadu habaner (red, yellow, pink, chocolate), tak jistostu skřížení je skoro jasná.. Nevím jak to udělat elegantněji, taky bych uvítal nějakou lepší metodu 

Co treba zapichat klacky a mezi ne natahnout potravinovou foilii a udelat takove "fochy" co by odělovali jednotlive rostlinky ?? (nemam odzkoušeno jenom mi to ted napadlo)
Tak zahradku mame len jednu a nie velmi velku , sklenik ani foliovnik nemam takze budem sadit len volne na zahon.....to s tymi igelitovymi vrecami ma tiez napadlo len neviem ci by to rastline vyhovovalo kedze by sa tam zvysila vlhkostFilichilli píše:Jsi-li omezený prostorem, nemáš vícero skleníků/foliáků nebo více zahrad, kde budou od sebe papriky stejného druhu dost daleko, pak jedině izolace. To můžeš zajistit překrytím rostliny v době květu světlopropustným materiálem (igelitové pytle) nebo na větší zahradě dávat papriky stejného rodu co nejdál od sebe, aby se navzájem neopýlily. To samé ve skleníku. Třeba když máš ve skleníku u sebe celou řadu habaner (red, yellow, pink, chocolate), tak jistostu skřížení je skoro jasná.. Nevím jak to udělat elegantněji, taky bych uvítal nějakou lepší metodu

-- 02 lis 2013 17:29 --
Napadlo ma nieco podobne - foliove bunky, stale by tam bola moznost ,ze sa pokrizia vdaka hmyzu pri opelovani ale nejake to riziko pokrizenia je asi takmer vzdy.franta599 píše:Co treba zapichat klacky a mezi ne natahnout potravinovou foilii a udelat takove "fochy" co by odělovali jednotlive rostlinky ?? (nemam odzkoušeno jenom mi to ted napadlo)

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Vlhkost to zvýší samozřejmě, ale nebyl by jsi první. Takhle to dělají třeba i Pedro Loco's chilli farma 

Vyzera to celkom dobre , urcite to vyskusamFilichilli píše:Vlhkost to zvýší samozřejmě, ale nebyl by jsi první. Takhle to dělají třeba i Pedro Loco's chilli farma