vyber substratu
Re: vyber substratu
Kolik davaš toho hnoje?
Odhadem 2-3 hrstě. Prostě odhadem - květináč je něco mezi 10ti a 15ti litry.IvMar píše:Kolik davaš toho hnoje?
Zálivka vodou z akvária a jednou za čas nášup živin z externího filtru

-
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Koňský granulovaný hnůj je dobrý tip. Dík!
Zapomněl jsem, že chci do každého kontejneru přidat kokosové vlákno z Ikea kvůli zadržování vlhkosti.
Chápu to správně, že zeminu vůbec nemícháš s perlitem / keramzitem?

Zapomněl jsem, že chci do každého kontejneru přidat kokosové vlákno z Ikea kvůli zadržování vlhkosti.

Já nemíchám. Dávám jenom kompost (rostlinné zbytky prosypané s hlínou) a k tomu jako bonus koňský hnůj (na záhon a do paprikosudu dávám přírodní, negralunovaný...a do květináčů granulovaný). Proto jsem někam dával tip, že se takový kompost dá nakoupit na každé kompostárně. Jinak se dá někdy kvalitní zemina koupit (dostat) všude, kde probíhá těžba nerostných surovin (písek, kámen). Takhle jsme prodávali zeminu na Poděbradsku ze skrývek. Byla to krásná tmavá zemina s příměsí písku...paráda.Scoville heat unit píše:Koňský granulovaný hnůj je dobrý tip. Dík!![]()
Jinak...v přírodě taky nikdo pro kytky nedávkuje perlit a podobné chujoviny. Chápu, že se do substrátu přidává na provzdušnění a a by byl substrát propustnější...Místo perlitu jsem dával kdysi písek...když jsem koupil substrát pro pokojovky. Dnes už i pokojovky jsou v tom samém jako dávám paprikám a pohoda. Žádná raketová věda. Jsou to jenom kytky.
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Tak se pomalu chystám přesadit papričky v JIFFech do plastových kelímků se substrátem. Forestina Profik Supresivní substrát pro výsev je jasná volba: http://www.forestina.cz/produkt/supresi ... 7#lightbox" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/ .
Akorát mám stále dilema, zda tento substrát péct v troubě. Je obohacen o houby, které mají likvidovat škůdce a nerad bych v troubě tyto houby zničl. Máte někdo s tímto substrátem zkušenosti? To be or not to be??? Teda vlastně péct či nepéct???
Akorát mám stále dilema, zda tento substrát péct v troubě. Je obohacen o houby, které mají likvidovat škůdce a nerad bych v troubě tyto houby zničl. Máte někdo s tímto substrátem zkušenosti? To be or not to be??? Teda vlastně péct či nepéct???

- DarthVikta
- Stálý člen
- Reputace: 787
Mám v něm letos taky mimča a zatím žádná potfora, takže hodnotím kladněScoville heat unit píše:Tak se pomalu chystám přesadit papričky v JIFFech do plastových kelímků se substrátem. Forestina Profik Supresivní substrát pro výsev je jasná volba: http://www.forestina.cz/produkt/supresi ... 7#lightbox" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/ .

Scoville heat unit: Počkat JIFFy přesazuješ znovu de facto do výsevného? Nebyly by raději už za nějaký dospělácký? 

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
1) Tento substrát není na takto odrostlé rostlinky už vhodný. Je to substrát pro výsev. Poškodit je to ale nemůže.Scoville heat unit píše:Tak se pomalu chystám přesadit papričky v JIFFech do plastových kelímků se substrátem. Forestina Profik Supresivní substrát pro výsev je jasná volba: http://www.forestina.cz/produkt/supresi ... 7#lightbox" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/ .
2) Pokud ho přesto chceš použít, tak rozhodně nepéct. A začít poměrně brzy hnojit, pač výsevní substráty nejsou předhnojené. Takže bacha na dávkování!