Čau, vidím, že jsi se pustil do pepřovníku. Už ho máš vyklíčený? Já jsem si taky semínka pepřovníku objednal, zasadil a po měsíci ,,tvrdé dřiny,, vyhodil do koše. Nevzešlo ani jedno ze 4. Ještě sice mám, ale nevím jestli to má cenu zkoušet znovu. Prej rychle strácí klíčivost. Tak přeji hodně zdaru nejen s pepřem.chilli-max píše:Tak já jsem letos doobědnával pár semínekTřeba Kávovník, Ačokča, Indická okurka, Banánovníky, Palma Lahvová, Ženšen pravý, Mýdelník, Noni, Citronová tráva, Pepřovník, Bambus, atd atd. Nepočítám běžnou zeleninu na zahrádce ...Celer, květák, porek, mrkev, kedlubny, cukety, brokolice, rajčata atd. No prostě mám na pilno
a myslíš že ti vyrostou banány ?chilli-max píše:Ještě ne.... ted jsem právě máčel (a sel) semena rostlin které klíčí dlouho (třeba banánovník 2-6měsíců ) Do konce týdne budou následovat ty jednoduší věciTak snad se zadaří.
S tou ztrátou klíčivosti je to na pytel. Koupil jsem kakaové boby, až pak jsem zjistil, že, po vyndání z lusku ztrácí klíčivost třeba 90% za dva dny.... prodej takových semen by se dal skoro označit za podvod a klamání zákazníka.
PS: Ale co jsem četl, tak naklíčit Ženšen pravý bude teprve vyšší dívčí....není to jednoduchá záležitost a je to na dlouho (výsledek nejistý) .
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti