Citrusy a příbuzné druhy
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
Re: Citrusy a příbuzné druhy
Jsi dobrej, díky
budu bádat a hlásit úspěchy.

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Můžeš doporučit i nějakou mandarinku, která je sladká a zároveň dobrá do začátku? Líbí se mi třeba ta ze tvých fotek
je krásná v řezu (5-6 velkých měsíčků). Jinak se mrknu pro experimentování co mají v tom Hornbachu/Baumaxu a v tom e-shopu jsem si zatím vybral ten Kumquat. Australana tam nemají toho dlouhého
tak si počkám, až bude. A ta Buddhova ruka - píšou tam, že je hodně aromatická, ale ne moc dobrá k jídlu (moc kyselá) - je to pravda?

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9553
- Kontaktovat uživatele:
Buddhova ruka je náročny citrus - cedrát, rizkovaná ani nesmi zimovat, je to tropické. Mel jsem dva, jeden plodil krasne a zničehonic konec po asi 5 letech... druhy je jeho potomek je malinkaty, je to dobré namocit do lihu, k jidlu vůbec.
Mandarinky treba clementinu, ale i rangpur križenec a specialne snáší suchý vzduch a teple zimovaní, po prezraní je velice chutný. Honey, Kinow atd...
Australana hledej faustrime a faustrimedin. Jinak zajed do bau a najdes toho plno, sice vetsina na poncirusu ale i to lze doma pestovat, pripadne zimovat a mnohdy i križenci... Mayer je dobry také.
Mandarinky treba clementinu, ale i rangpur križenec a specialne snáší suchý vzduch a teple zimovaní, po prezraní je velice chutný. Honey, Kinow atd...
Australana hledej faustrime a faustrimedin. Jinak zajed do bau a najdes toho plno, sice vetsina na poncirusu ale i to lze doma pestovat, pripadne zimovat a mnohdy i križenci... Mayer je dobry také.
-
- Stálý člen
- Reputace: 422
Díky, taky na to mrknu
a jak je to se zimováním když jsou v bytě?

Pálí, pálí, to to pálí

- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zimování je chladné nebo teplé.
V chladu zimují citrusy nejlepe kolem nuly až 6 °C... ale nesmi to byt tropické druhy... ty zmrznou :.)
Naopak v teple zase naopak u tech subtropických. Je třeba se řidit co konkretne pestuji, jakou to ma podnoz nebo jestli to je pravokořenné a hlavne kolik mam svetla a tepla obecně. Další faktory jako vlhkost, zálivka atd..
Cim mene svetla, tak i tepla, proto umí citrusy zimovat i v naprosté tmě (garáž, sklep...).
V chladu zimují citrusy nejlepe kolem nuly až 6 °C... ale nesmi to byt tropické druhy... ty zmrznou :.)
Naopak v teple zase naopak u tech subtropických. Je třeba se řidit co konkretne pestuji, jakou to ma podnoz nebo jestli to je pravokořenné a hlavne kolik mam svetla a tepla obecně. Další faktory jako vlhkost, zálivka atd..
Cim mene svetla, tak i tepla, proto umí citrusy zimovat i v naprosté tmě (garáž, sklep...).
-
- Stálý člen
Super, kouknu co a jak
mám totiž doma jeden a ten je nonstop v bytě a stále kvete a plodí, občas spadne nějaký list. A přibudou mi další 3, tak jsem chtěl vědět co a jak
děkuju

Pálí, pálí, to to pálí

- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
To je dobre, hodne rostlin se aklimatizuje, pokud jim dáš šanci. 

-
- Stálý člen
Teď uvidíme jestli dají šanci oni mně
vybíral jsem dle tvého doporučení 

Pálí, pálí, to to pálí