Dám sem několik fotek co pěstuji, mám přes 100 rostlin, tak spíše to zajímavé. Něco mám ve své galerii v příslušném vlákně, tak ať to tu neplevelím, dám sem dnešní fotky přibuzných druhů a křížence.

Všeobecně bych rád napsal, že pokud nemáte možnost chladného zimovaní pod 9 °C, nekupujte rostliny z Bau a podobně, jsou roubované na trifoliátě a bez chladného zimovaní Vám nasledující sezonu uhynou. Nejlepe na citrumelu nebo nečem tropickém. Případne řízkované. Do bytu jsou vhodné tak zvaně kumqaty, jsou to původně v Číně vypestované rostliny, pak hodně domestikovaly i v Japonsku, jsou tisíce let přivyklé na méně svetla a potřebu nezimovat (pokud nejsou na trifošce).
Do bytu jsou vhodné tropické druhy, jako Cedráty, Papedy, některé citroníky, pomela a ty kumqaty.... mnoho dalších. Nebo všechny když zimujete a nebo doma máte možnost malinko hybat s teplotou a přisvětlujete.
Tropické druhy jsou parádní.

Tak na úvod sem dám citrus na který jsem byl velmi hrdý (už je po něm, bohužel jsem plod nechal dlouho a rostlina se vysílila) mám ale 2 řizkovance z něho.
Je to Cedrát, zvaný jako Buddhova ruka a využívá se na marmelády, likéry, jako koření a v Čínské medicíně. Už plod na stromě či keři provoní celou místnost.