Zdarec. Přidám malou trošku do mlýna. Už jsem na toto téma narazil někde v diskusi, asi na FB. Byla to diskuze vyvolaná tím, že dámy někde prohlásily, že samy obhospodařují X foliovníků o X krát XY rozměrech. Dále zpracování, distribuce atd. atd. Když vezmu, že mám pár let po sobě cca 100 kytek, co sklidím suším a uvařím něco omáček, něco, co nejde na Vypalovák a nemám pro vlastní a přidruženou spotřebu prodám. Žiju sám, dřepím ve vrátnici, takže část práce zmáknu i v době kdy jiní nemohou a moje záliba mi zabírá téměř veškerý volný čas. Úplně logicky z toho vyplývá, že zmíněné plochy a množství výrobků nelze ve dvou ženských silách udělat, prostě časově to není možné. Takhle je to jednoduchý.
A o tom že se chilli dá koupit už jako polotovar , na to mě navedl můj kamarád a odběratel sušeného, který vlastní menší provoz rychlého občerstvení. Ukazoval mi to na netu jaký sortiment se dá pořídit, problém je že jsou to obrovská balení např. 10 kg a více balení chilli ,,protlaku". Moc jsem to pak už nezkoumal, v podstatě se dá všechno dohledat na netu.
Kdybych byl mladší, možná bych se pustil do podnikání s omáčkami a jen bych vařil z těchto polotovarů. Bylo by to na delší řeč zda a jak nejlépe proniknout na trh, nemám úplně zmapováno, jak moc je dnes trh ,,hladový" čílli nasycen chilli. Nemám ani úplně úplně přesný pojem o oficiálních distributorech těchto výrobků v ČR, viděl jsem však o předcházejím víkendu na vlastní oči jak to jedou bratři Kosinové a myslím si, že jejich přístup je poctivý a jak se říká je to vidět, že to mají prostě rádi.
No trochu jsem se rozkecal, nedalo mi to je to od mojí branže, tedy takové malé kuchařské zatížení.

Chilli zdar.