Dnes jsem se rozhod Vyskouset to o cem jsem uz tady psal a vzal jsem si par susenych chilli papricek a nakandoval jsem je.
Co jsem pouzil: Susene chilli(z duvodu absence cerstveho)
Cukr dle chuti
Nove koreni cca 5 kulicek
Zazvor Spalek
Citronovou stavu 1 lzicku
Jak jsem postupoval:Na chilli jsem dal vodu tak aby je pri vareni zakrila ale aby ji nebilo zbytecne moc.Varil jsem chilli
pokud nezmekly a pak pridal citronovou stavu,cukr a nove koreni.Vse jsem varil az kym se voda
nesvavila na hodne hustej sirup a ten nezacal karamelizovat.
Pote jsem papricky vyjmul a nechal okapat.Rozlozil jsem je na plech aby se mi nezlepily
dohromady.
Ze sirupu ktery zbyl jsem svaril karamel a pridal do nej maslo aby se z nej vytvorily karamelky.
Kdyz misto masla pouzijete smetanu ziskate tekuty karamel podobny karamelu v toffife.
Kandovane Chilli
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Kandovane Chilli
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 182
- Registrován: 25 led 2011 19:49
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Brno, Drazdany
Re: Kandovane Chilli
Zajimave. Kandovane chilli znam jen z cerstvych, a tech ted v dubnu moc neni
Ale chapu, ze to nekdo proste psychicky nevydrzel a musel si to uvarit i na zacatku jara! Hihihi.
Kazdopadne dobry tip s tim pridanim masla/smetany.. toffife z pekelneho kotle musi byt brutalne dobry.
To na podzim rozhodne vyzkousim! Diky, kolego!!
Ale chapu, ze to nekdo proste psychicky nevydrzel a musel si to uvarit i na zacatku jara! Hihihi.
Kazdopadne dobry tip s tim pridanim masla/smetany.. toffife z pekelneho kotle musi byt brutalne dobry.
To na podzim rozhodne vyzkousim! Diky, kolego!!
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Kandovane Chilli
Samozrejme ze puvodni zamer byl delat z cerstvych.Ale chutove ze susenych je to zase trochu jinde.
Kazdopadne dekuji za uznani.
Kazdopadne dekuji za uznani.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
Re: Kandovane Chilli
To musím zkusit. Já tady mám plnou krabici od bot sušených chilli paprik a nevěděl jsem co s tím. Mě navíc moc sušené nechutnají, používám raději ty co mám zamražené.
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Kandovane Chilli
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
-
- Nováček
- Příspěvky: 4
- Registrován: 10 kvě 2013 16:20
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Kandovane Chilli
Ako ich potom skladuješ ?
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Kandovane Chilli
Cukr je konzervant takze v plastove krabicce ve skrince.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
Re: Kandovane Chilli
Předloni jsem zkusila a perfektní; s potěšením jsem si to po loňské sezóně zopákla a ony mi mršky zplesnivěly, a to jsem je měla v lednici. Myslela jsem, že jsem možná podcenila množství cukru. Ale pak jsem si uvědomila, že na rozdíl od předloňska jsem je dala do sklenice i s tím sirupem (jen asi 1-1,5 cm na dně). Tak přemýšlím, jestli tohle byla ta chybka. Že i když to byl hustý sirup, v podstatě cukr, přece jen dodával papričkám moc vlhkosti.
Má někdo stejnou zkušenost? Abych neudělala stejnou chybu podruhý. Člověk se s tím piplá celý léto ... a pak hurá do odpadků. To můžu vyhodit rovnou sazeničky a vyjde to nastejno. :P
Má někdo stejnou zkušenost? Abych neudělala stejnou chybu podruhý. Člověk se s tím piplá celý léto ... a pak hurá do odpadků. To můžu vyhodit rovnou sazeničky a vyjde to nastejno. :P
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů