V týdnu též dorazil voňavý balíček od Barona. Odložil jsem jej do lednice a dnes přišel na prkénko.
Doufám, že já sám dospěji se sušením do takového stádia, abych měl takto vyváženou chuť a celkový produkt.
Barone děkuji. Myslím, že obrázek mluví za vše.
Sušené maso s chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 784
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2400
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- accuface
- Stálý člen
- Příspěvky: 826
- Registrován: 01 led 2019 19:39
- Reputace: 2834
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
Re: Sušené maso s chilli
Moc pěkná kompozice fotky, takové zátiší s chilli
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 717
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Sušené maso s chilli
Tak dnes dokrájeno zbylé Baronkovo sušené. Vypadá, že na Vypalovák nás pojede autobus
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 784
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2400
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Dnes jsem započal druhé sušení v pokojové teplotě. Prozatím fáze dehydratace za pomoci soli a cukru. Dohromady je syrového masa 1,55kg. Použil jsem cca 3/4 kg cukru a 1/2 kg soli. Všechny dostupné informace se rozcházejí v době délky této fáze, zkusím 3 dny.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Re: Sušené maso s chilli
Dle mých skromných zkušeností...Nech to podle vody co pustí maso. Osobně bych po dvou dnech maso opláchl a zasypal novou směsí cukru a soli (pokud to tak máš).
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 784
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2400
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
To zní rozumně, přeci jen kilo cukru a soli je úplně za jinou cenu, než 1,5 kg hovězího válečku.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1369
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3322
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 784
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2400
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Sice jsem nestihl dokument online, ale ČT2 má tento dokument na serveru k dohledání. Je to poučné.Baron z Žop píše: ↑21 úno 2016 08:15Zdar ,kdo se bude chtít dozvědět něco o výrobě Biltongu a zhlídnout nějaký info o JARu, jaká to je úžasná zem tak mrkněte dnes v 15.30h na čt2 na dokument Na cestě po jihoafrické Mpumalanze.
Mám dotaz, zda někdo používáte při sušení ocet. Moc nepočítám s tím, že se ozve sám Baron, když z něj jeho recept doposud nikdo nevytáhl. Jde mi hlavně o to, zda ocet nechá na mase velké chuťové stopy.
Například pokud jsem použil jablečný ocet na první sušené banány, vše skončilo v koši. Chuť produktu byla opravdu hnusná a u masa je výsledná škoda o dost větší než u banánů.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host