Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2389
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 30 led 2021 19:13

V týdnu též dorazil voňavý balíček od Barona. Odložil jsem jej do lednice a dnes přišel na prkénko.

Doufám, že já sám dospěji se sušením do takového stádia, abych měl takto vyváženou chuť a celkový produkt.

Barone děkuji. Myslím, že obrázek mluví za vše.

71058
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Uživatelský avatar
accuface
Stálý člen
Příspěvky: 825
Registrován: 01 led 2019 19:39
Reputace: 2825
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod accuface » 30 led 2021 22:57

Moc pěkná kompozice fotky, takové zátiší s chilli :angry1:

Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 252
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 717
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Johny4481 » 06 úno 2021 21:19

:thanx: Tak dnes dokrájeno zbylé Baronkovo sušené. Vypadá, že na Vypalovák nás pojede autobus :thanx:
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2389
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 14 úno 2021 14:54

Dnes jsem započal druhé sušení v pokojové teplotě. Prozatím fáze dehydratace za pomoci soli a cukru. Dohromady je syrového masa 1,55kg. Použil jsem cca 3/4 kg cukru a 1/2 kg soli. Všechny dostupné informace se rozcházejí v době délky této fáze, zkusím 3 dny.

7134271344
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2206
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4526
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 14 úno 2021 15:07

Dle mých skromných zkušeností...Nech to podle vody co pustí maso. Osobně bych po dvou dnech maso opláchl a zasypal novou směsí cukru a soli (pokud to tak máš).

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2389
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 14 úno 2021 15:20

Pedro píše:
14 úno 2021 15:07
Dle mých skromných zkušeností...Nech to podle vody co pustí maso. Osobně bych po dvou dnech maso opláchl a zasypal novou směsí cukru a soli (pokud to tak máš).
To zní rozumně, přeci jen kilo cukru a soli je úplně za jinou cenu, než 1,5 kg hovězího válečku.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1367
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3321
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Baron z Žop » 16 úno 2021 16:33

Zdarec....
71404
Chrochtavý krkošky čekají na zábal...
71405
Hotovina... Teď jen dlóóuho čekat :see_stars:
71406
Roštěnce není nikdy dost!!!

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 781
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2389
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 16 úno 2021 20:38

Baron z Žop píše:
21 úno 2016 08:15
Zdar :tiphat: ,kdo se bude chtít dozvědět něco o výrobě Biltongu a zhlídnout nějaký info o JARu, jaká to je úžasná zem tak mrkněte dnes v 15.30h na čt2 na dokument Na cestě po jihoafrické Mpumalanze. :wave:
Sice jsem nestihl dokument online, ale ČT2 má tento dokument na serveru k dohledání. Je to poučné.
Mám dotaz, zda někdo používáte při sušení ocet. Moc nepočítám s tím, že se ozve sám Baron, když z něj jeho recept doposud nikdo nevytáhl. Jde mi hlavně o to, zda ocet nechá na mase velké chuťové stopy.
Například pokud jsem použil jablečný ocet na první sušené banány, vše skončilo v koši. Chuť produktu byla opravdu hnusná a u masa je výsledná škoda o dost větší než u banánů.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů