Ahoj měl by někdo recept na sladko-kyselý nálev pro nakládání chilli? chtěl bych naložit plody zimbabwe bird do malých skleniček od Piri-Piri.
Díky
Sladko-kyselý nálev pro nakládání
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 52
- Registrován: 04 úno 2013 12:26
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání
ja jedu podle deko a do sklenicek dam i kvetak at to muz zrat i nekdo jinej.....
kdysi jsem tak nakladal nejaky chilli koupeny na trhu a dneska to jdu zkusit udelat i na pequin a nasledne na habanero savina red a naga morich...
kdysi jsem tak nakladal nejaky chilli koupeny na trhu a dneska to jdu zkusit udelat i na pequin a nasledne na habanero savina red a naga morich...
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání
1,5 L vody.... 0,5 L bzeneckého octa....1 balení deka...32 tabletek sacharinu nebo 350g cukru krupice.
Svaříš vodu a deko (5min)....stahneš z plotny přidáš ocet a sladidlo(cukr) .
Do každé vypařené sklenice dáš chilli..mrkev..cibule..par kuliček pepře..nove kořeni..bobkový list
a zaleješ lákem. 20 min.steril.při 80C...
Svaříš vodu a deko (5min)....stahneš z plotny přidáš ocet a sladidlo(cukr) .
Do každé vypařené sklenice dáš chilli..mrkev..cibule..par kuliček pepře..nove kořeni..bobkový list
a zaleješ lákem. 20 min.steril.při 80C...
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání
Právě jsem dal do láku 2 sklenice jalapenos...dáváte do nálevu i jiné papričky...jako třeba tapas, aji, habanero..nebo i něco ostřejšího?
http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání
Má zkušenost je.....zavařovat méně pálivé druhy ...vynikne aroma a dá se s tím dále pracovat (do omáček.. gulášů ..salátů ..atd..)
Minulý rok jsem do některých sklenic s okurkami nakládaček přidal habanero ...za prvé: typické (specifické) aroma papriček haba změní chuť a vůni okurek (bohužel k horšímu)...za druhé: z lahodného sladko-kyselého nálevu se stane nepoživatelné peklo ...a za třetí nikdo to nežere (lidově řečeno).
Odrudy chinenses...zpracovávám budto čerstvé (saláty...základy do omáček nebo jednodruhové pasty) nebo je suším.
Minulý rok jsem do některých sklenic s okurkami nakládaček přidal habanero ...za prvé: typické (specifické) aroma papriček haba změní chuť a vůni okurek (bohužel k horšímu)...za druhé: z lahodného sladko-kyselého nálevu se stane nepoživatelné peklo ...a za třetí nikdo to nežere (lidově řečeno).
Odrudy chinenses...zpracovávám budto čerstvé (saláty...základy do omáček nebo jednodruhové pasty) nebo je suším.
Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání
Svatá pravda.....pálivky dávat nejvýš do oleje, jinak je to škoda potom vyhazovat. Já je bohužel stíhám konzumovat tak přebytky nejsou nikterak velkéDr.Pedr píše:Má zkušenost je.....zavařovat méně pálivé druhy ...vynikne aroma a dá se s tím dále pracovat (do omáček.. gulášů ..salátů ..atd..)
Minulý rok jsem do některých sklenic s okurkami nakládaček přidal habanero ...za prvé: typické (specifické) aroma papriček haba změní chuť a vůni okurek (bohužel k horšímu)...............
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů