Tento rok sa budem zase venovať mikropestovaniu na terase. Nemám ambície rozšíriť sa aj na záhradu, takže počet pozícií je bez zmeny. 10 ks chilli vo fóliovníku a k tomu 6 ks rajčat pred fóliovníkom. Rajčatá ešte nemám vybrané, to budem musieť čoskoro napraviť, ale čo sa týka papričiek, na tento rok som po dlhom váhaní nakoniec vybral túto víťaznú desinku:
C. chinense
Bhut Jolokia Chocolate SHU 1.000 000
Habanero Mexican Orange SHU 425 000
Turks Cap SHU < 50 000
C. Baccatum
Aji Lemon Drop SHU 22 500
Aji White Fantasy SHU 3 000
Inca Hot SHU 15 000 // podľa niektorých zdrojov je to len premenovaná Aji Lemon Drop, to som zistil neskoro

Aji Cristal SHU 30 000
Jamaican Bell SHU 7 500
C. Pubescens
Rocoto Peruvian Red SHU 50 000
C. Annuum
Giallo SHU 30 000 // podľa niektorých zdrojov Cayenne Gold/Yellow
Malo by to byť palom nastavené presne na moje potreby. Na bežnú kombináciu len jemný pal a potom 2 silnopalky na chilli pastu na zimné obdobie. Je tam veľa Baccatum, tak to bude asi pekne zamotané peklo v tom malom fóliovníčku.
Technológie budú trochu vylepšené. K tomu sa budem vyjadrovať postupne. Zásadná už schválená zmena bude pridaný samostatný okruh na zalievanie rajčat a veľká spoločná nádrž na cca 100l vody. Plán je napojiť automatické vetranie a zalievanie na arduino, ale neviem, či to zvládneme túto sezónu. Není moc času a progres v štúdiu tejto problematiky je dosť pomalý

Pestovanie tento rok v textilných 15l kvetináčoch. Substrát si budem vyrábať sám - kombinácia starého + zahradnický kompost + normálna hlina z poľa. Chcel by som dosiahnuť lepšie zadržiavanie vody, minulý rok to bola malá bolesť v celom systéme. Zatiaľ na predpest to mám v pomere 1:1:0.8 , toto mi príde príliš ťažké, tak to možno do finálky upravím.
Klíčenie prebehlo v pohode. Klíčil som s vysokou teplotou 30 stupňov a v podstate všetko vyšlo hneď. Klasicky v kokosákoch, tie sú najlepšie

Ešte foto a teším sa na novú sezónu