Dnes jsem poprvé pohnojil Bionova Soil Supermix, radši nejmenší koncentrací. Bonchi nějak zežloutla, tak jsem usoudil, že už potřebuje nakrmit. Má nejmenší květník a už nejvíc plodí. Její kolegyně z léta je samý květ a také už nasazuje plody. Mohutně začínají kvést i nováčci vypěstovaní ze semínek. Úroda tedy bude bohatá a nečekaně brzy. Bude to nejspíš tou genetikou. Oraneta je malá rostlinka.
Nicméně to znamená, že se můj první pokus v boxu blíží do finále

Nejspíš ještě budu muset vyřešit i nějakou finální čistící zálivku, abych pak nebaštil hnojivo

Rostlinkám zatím stále svítím 16h denně. Popřemýšlel jsem a až mi odejde ten ofukovací větrák, tak na doporučení MartinaS pořeším nějaké ty PC ventilátory. Box je zatím v obýváku, protože v ložnici mu zabírá místo lapač prachu v podobě vibromasážního bazmeku a z Bazoše se zatím nikdo kromě podvodníků neozývá, takže mě ten sice malý, ale i tak rušivý hluk zatím netrápí.
Ze začátku se mi tam dost vyrojily smutnice, asi ty tablety, ale poslední týden se po nich slehla zem. Možná je to způsobem zalévání, na jaký jsem byl zvyklý. Květníky pořádně zaleju, až z nich dole vytéká zálivka a pak je nechám proschnout, a tak dokolečka. Teplotu mám stabilní, to poválečné podlahové vytápění se ukázalo být jako nečekaný bonus

Takže nezbývá než popřát vám všem pohodové vánoce a šťastný Nový rok

První čekatelka na konzumaci, už jen čekám, až zoranžoví.
Kamarádka bonchi bude mít také bohatý trs papriček.
Zežloutlá bonchi.
Nováčci jedou.
A takhle si tu žijeme