Vsezved 2022
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
Re: Vsezved 2022
Ja se bez zvlhcovani pohybuji mezi 28-32% a se zvlhcenim pomoci nadobky a hadru na cca 38-42%.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
Dnes po víkendu dvě rostliny v boxu opět usušené. Ty 2l květináče už jsou na víkend malé, budu muset udělat nějakou změnu. Dvě rostlinky, které se vzpamatovávají jsem nefotil.
Czech black

Aji cristal

Tabasco

rajče

Czech black
Aji cristal
Tabasco
rajče
Naposledy upravil 1 dne vsezved; celkem upraveno 10x.
- Blixa
- Stálý člen
- Reputace: 1328
To som si najprv myslel, že im púšťaš nejaké disco, lebo prvé foto mi evokuje basový reproduktor 

Hudobná výchova no.29 - Tisíc let - ...možná že spíme všichni...
-
- Stálý člen
Tak v týdnu už budu ochutnávat plody z boxu. Na víkend jsem vyndal z boxu na okno rostlinky, které minulý víkend skoro nedali. Po pravdě Ring of fire to od pátku skoro nedal ani na okně. Budu jej muset dát do většího.
Doma venku bych poladil substrát zahradní zeminou, která mi pomáhá v growbagách držet vodu. Teď to ale riskovat nebudu, protože si nechci zadělat na problém se škůdci, kteří se mi letos uvnitř naštěstí zatím vyhýbají.
Aji Cristall

Czech black

Ring of fire

Tabasco

rajče Vilma

Doma venku bych poladil substrát zahradní zeminou, která mi pomáhá v growbagách držet vodu. Teď to ale riskovat nebudu, protože si nechci zadělat na problém se škůdci, kteří se mi letos uvnitř naštěstí zatím vyhýbají.
Aji Cristall
Czech black
Ring of fire
Tabasco
rajče Vilma
-
- Stálý člen
Dnes jsem si dal na snídani první letošní papričky a konečně jsem si odůvodnil pořízení boxu.
Aji Cristal - papričky mám dnes v oranžové barvě. Až po schroupání jsem začal na síti lovit, jak má přesně vypadat. V plné botanické zralosti má být červená, do této barvy přechází z oranžové, kterou mám nyní.
- Aji cristall má dosahovat pálivosti 20-40k, ale moje oranžová vůbec nepálila. Po chvilce přežvykování bych řekl, že má max 5k a již v loňské sezoně jsem nic s takto nízkou pálivostí osobně necítil.
- Chuťově je dobrá a tak jsem zvědav, zda se pal v dalších plodech alespoň trochu objeví. Druhá varianta je, že už jsem tak otupělý, že 20k pal necítím, ale to mi nejde do hlavy, protože běžně jím nejpálivější papriky Bacatum a velmi zřídka si přisypu do jídla sušenou Jolokia Salmon, která též není nijak vražedná.
Ring of fire - paprička nezklamala a chutnala podle očekávání a to přesně tak jak ji znám z dřívějších sezón. Tahle paprička u mne na plné čáře vytlačuje červenou Cayenne.
Aji Cristal - papričky mám dnes v oranžové barvě. Až po schroupání jsem začal na síti lovit, jak má přesně vypadat. V plné botanické zralosti má být červená, do této barvy přechází z oranžové, kterou mám nyní.
- Aji cristall má dosahovat pálivosti 20-40k, ale moje oranžová vůbec nepálila. Po chvilce přežvykování bych řekl, že má max 5k a již v loňské sezoně jsem nic s takto nízkou pálivostí osobně necítil.
- Chuťově je dobrá a tak jsem zvědav, zda se pal v dalších plodech alespoň trochu objeví. Druhá varianta je, že už jsem tak otupělý, že 20k pal necítím, ale to mi nejde do hlavy, protože běžně jím nejpálivější papriky Bacatum a velmi zřídka si přisypu do jídla sušenou Jolokia Salmon, která též není nijak vražedná.
Ring of fire - paprička nezklamala a chutnala podle očekávání a to přesně tak jak ji znám z dřívějších sezón. Tahle paprička u mne na plné čáře vytlačuje červenou Cayenne.
-
- Stálý člen
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3173
Aji Cristal jsem pěstoval v roce 2019 a celkem mi chutnala. Pro letošek zkouším variantu žlutou a oranžovou, jen mi nějak nechtějí vyklíčit. Pálivost by měla být podobná, uvádí se kolem 30 000. Ring of Fire jsem taky zkoušel, ale moc mi nechutnala, na mě má takovej ten klasickej feferonkovej pal.