Hezký den všem,
podělím se zase o pár pokroků v letošní sezoně. Na zmrzlé to moc nevypadá, tak už bych nejradši dával všechno ven a když tak čtu okolní postřehy neodolal jsem a objednal foliák

při troše štěstí už budu moct o víkendu stavět a všechny papričky půjdou ven. prozatím jsem ven vyhodil jen Aji guyana a včera šli přezimované bishopky, které jsem pořádně prostřihl, tak snad se jim to bude líbit a obrazí
Z ostatních přezimovaných to bohužel zabalily obě aji fantasy yellow, což je škoda, papričky mi strašně chutnaly. Ale zase mám nasazené aji sparkly white, tak třeba budou stejně dobré. Habanero orange nahazuje stále nové papričky, přijde mi, že snad za každou utrhnutou najdu dvě nové zelené

a big bullet asi závidělo, tak konečně začalo nahazovat taky papričky. Tady jsem byl docela zoufalý, mám je na stejném okně, stejně zalévám, tak big bullet kvetlo jako o závod, ale všechny květy opadávaly i když jsem kolem nich běhal se štětečkem jak o život
Do práce jsem si dnes jako ozdobu donesl Roxu tralala, ať mi dělá společnost
A ve finálních nádobách se krásně rozrůstají habanero bonda ma jacques

a habanero cappucino
obě se krásně větví a začínají se chystat na kvetení
Abych to shrnul, jako nováček musím uznat, že po roce pročítání fóra, obdivování zdejších pánů pěstitelů a troše exprimentování v praxi je už teď pro mě letošní sezona o 200% lepší. Papričkám se daří a doufám, že jim to i vydrží.
Snad jediné minus jsou rajčata, dal jsem je klíčit do vyhřívaného pařeníčku a asi jsem tam měl moc vlhko, v podstatě všem uhnily špičky a odešly do věčných lovišť. I když to beru jako dovolené ztráty, které se dají lehce nahradit v zahradnictví.
Všem přeji, ať vám to krásně roste a máte z papriček radost ...