Marwe 2022 - 2.sezóna
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marwe 2022 - 2.sezóna
Určitě ne tím, že vitality a ligno je staré. Ale myslíš, že je vhodne dávat vitality komplex, když jsou substráty na min. měsíc až dva předhnojené? Navíc pri tak malých teplotách nepotřebují tak malé sazenice tolik živin. Chápu osvětlení, ale slunce je slunce a ničím ho nenahradíš, dočasně ano, ale je lepší slunce a pak přisvětlovat. Zkus pár sazenic dát na skutečné světlo.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Ještě by to mohlo být nízkou vzdušnou vlhkostí. Pokud jsem letos přesunul sazeničky s děložními lístky do boxu, byl jsem na tom obdobně. Stačilo přikrýt mikrotenovým pytlíkem a každý den se to zlepšovalo. U mne jsem měl v boxu jen 28-32% vlhkost.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Reputace: 166
Vycházel jsem z toho, že výsevní substrát prý předhnojený prakticky není. A u popisu Vitality komplexu jsem našel: "Tento komplexní rostlinný přípravek doporučujeme aplikovat na oslabené, nerostoucí a zanedbané rostliny. Vitality Komplex obsahuje enzymy a stimulační látky ze zažívacího traktu žížal, které usnadňují (zrychlují) transport živin z půdy do rostlin i procesy v rostlinách, zlepšují využití živin z půdy a pomáhají ke zvětšení kořenové plochy, následně i nadzemní části rostliny.Tea Racer píše: ↑08 úno 2022 09:14Určitě ne tím, že vitality a ligno je staré. Ale myslíš, že je vhodne dávat vitality komplex, když jsou substráty na min. měsíc až dva předhnojené? Navíc pri tak malých teplotách nepotřebují tak malé sazenice tolik živin. Chápu osvětlení, ale slunce je slunce a ničím ho nenahradíš, dočasně ano, ale je lepší slunce a pak přisvětlovat. Zkus pár sazenic dát na skutečné světlo.
S tím přemístěním na slunce by to bylo fajn, ale mám 2 malé děti a mít v bytě 20 kytek.. to by byla jízda..

-
- Stálý člen
- Reputace: 166
díky, supr nápad.. vyzkouším
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Píšeš Forestina, tam čtu, že předhojený je, vitality komplex jsem začal používat mezi prvními na foru a nedám na něj dopustit, ale pokud mají rostlinky jen děložní lístky tak je dle mě brzy a mohou se snadno popálit, jak na list tak na kořen. Ale semenáček není nerostoucí, zanedbaná rostlina, to je myšleno u větších.Marwe píše: ↑08 úno 2022 12:03Vycházel jsem z toho, že výsevní substrát prý předhnojený prakticky není. A u popisu Vitality komplexu jsem našel: "Tento komplexní rostlinný přípravek doporučujeme aplikovat na oslabené, nerostoucí a zanedbané rostliny. Vitality Komplex obsahuje enzymy a stimulační látky ze zažívacího traktu žížal, které usnadňují (zrychlují) transport živin z půdy do rostlin i procesy v rostlinách, zlepšují využití živin z půdy a pomáhají ke zvětšení kořenové plochy, následně i nadzemní části rostliny.Tea Racer píše: ↑08 úno 2022 09:14Určitě ne tím, že vitality a ligno je staré. Ale myslíš, že je vhodne dávat vitality komplex, když jsou substráty na min. měsíc až dva předhnojené? Navíc pri tak malých teplotách nepotřebují tak malé sazenice tolik živin. Chápu osvětlení, ale slunce je slunce a ničím ho nenahradíš, dočasně ano, ale je lepší slunce a pak přisvětlovat. Zkus pár sazenic dát na skutečné světlo.
S tím přemístěním na slunce by to bylo fajn, ale mám 2 malé děti a mít v bytě 20 kytek.. to by byla jízda..![]()
![]()
Jak jsem psal, zkus, pár rostlin přemístit na slunce, co na to budou říkat.
Pochopitelně je ve hře mnoho faktorů, přemíra zálivky, půdní parazité, vlhkost, atd...

Doufám, že se ti brzy rostliny rozjednou, je fakt, že když rostou do kořenů, není to videt, což může být také možnost.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Tea Racer - s výživou i podpůrnými prostředky počkej až ve stadiu pravých lístků. Navíc Forestina (mám ji i já) je předhnojená - osobně s výživou čekám okolo 14 dnů od přesazení rostlinky.
-
- Stálý člen
- Reputace: 213
za mě ta teplota, taky mi to padá až na 16 a trvá každý rok dlouho než vyrostou pravé lístky
- radkiii
- Stálý člen
- Reputace: 370
Okolo tých 20 - 24 mávam každý rok na okne aj ja a dokonca mám aj 2 malé deti a ešte sú to kluci

Ak máš dostatočný parapet, že ti tam všetko vleze, riešenie je jednoduché. Namontuješ toto, spustíš až dole. V miestnosti je stále dosť svetla a rastliny sú psychologicky a aj fyzicky chránené pred zvedavými rukami alebo letiacou loptou (overené)