Lexter - 2018, první řádná sezóna
- gyver
- Stálý člen
- Reputace: 825
- Obrázky: 0
Re: Lexter - 2018, první řádná sezóna
Nevesaj hlavu, ja mam tiez asi 20 rastlin a plodov mam tolko ako ty na tych siestich ;-) hlavne, ze si sa ozval, co sa deje ... drzim palce, aby prezivsi zarodili aj za tych padlych 

- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Hele ten se vyhnat nedá, zvláště když je jich víc. Jeden to nemohl nikdy zvládnout. Ti buď odejdou nebo se mi je podaří napíchnout na vidle. Jsem rád že alespoň kompost s dýněmi a bylinky (nádoby) nejsou zasažené.
Zvláštní je, že hrášek nechává bejt. Tam jsem totiž nezarýval kompost. Ty potvory šli asi za žížalama. Kdybych byl škodolibej, řekl bych i že soused dopadl hůř. Ten má i ten kompost s cujketema v háji.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- Lexter
- Stálý člen
Tady to praží. Slunce je od brzkého jara víc než dokážeme snést. Přes den se ven nechodí a večer je člověk tak umořenej že se mu ani nechce.

I to co zbylo (dýně, bylinky, pár papriček a rajčat, okurky), okurky sežerou cca 150 litrů vody denně. Neprší a ty teploty přes 30 ve stínu... Ale holky to dávají. Dali i 60-65 stupnů ve fóliáku když jsem ho jednou zapomněl otevřít.
Horší je že se musí zalévat i keře a mladé stromy. I to kiwi se musí. Kdybych mu nedal cca 50 litrů denně, nebyla by úroda. Aji hodně jablek popadalo přes veškeré zalévání.
- Lexter
- Stálý člen
Jo a zapomněl jsem. Malá kuriozita. Ti moji kříženci opravdu nevyrostli.
Mají cca 8cm na výšku a asi 18cm v průměru. Plody nekonzistentní, zrají do oranžova.
Sic nevím co z nich bude příští rok, hádám, že obři to nebudou. Pár květů jsem už zalepil. A pálí slušně. Já se spotil a sestra mi nab...a do keřů. Je to máčka.

Sic nevím co z nich bude příští rok, hádám, že obři to nebudou. Pár květů jsem už zalepil. A pálí slušně. Já se spotil a sestra mi nab...a do keřů. Je to máčka.
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
To je mazec takový stádo černých hajzlů

A nepomohl ne nějaký plašič ?? Elektrický ..tedy jestli taková zařízení fungují...
Já mám štěstí že sme okolo pozemku udělali betony pod plotem..tak žádný krtek na zahradě není..to by mě také omývaly kdyby mě rychtoval trávník

A nepomohl ne nějaký plašič ?? Elektrický ..tedy jestli taková zařízení fungují...
Já mám štěstí že sme okolo pozemku udělali betony pod plotem..tak žádný krtek na zahradě není..to by mě také omývaly kdyby mě rychtoval trávník
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- Lexter
- Stálý člen
Tyhle věci fungují asi jeden den než si zvyknou. Jediná věc co skutečně pomáhá je sednout si s vidlema a čekat. No ale zkus si to.Chozee77 píše: ↑08 črc 2018 22:14To je mazec takový stádo černých hajzlů
Já mám štěstí že sme okolo pozemku udělali betony pod plotem..tak žádný krtek na zahradě není..to by mě také omývaly kdyby mě rychtoval trávník![]()

Ps: My taky máme ze tří stran pozemek chráněný, ale od souseda ne. Už tři roky slibuje nový plot i se základy.... Slibuje...
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Aha...no právě sedet a čekat ...to je na dlouho...
Spíš by to chtělo automatické kulometné hnízdo s detektorem pohybu...

Spíš by to chtělo automatické kulometné hnízdo s detektorem pohybu...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- Lexter
- Stálý člen
To by fungovalo, ale máme poslední dobou poměrně dost návštěv... I když... Důvod navíc...