Ahoj a díky za odezvy. Dostali jsme se hlavně k podivnostem počasí. Ano my starší si pamatujem, že rohlíky byli za 30 halířů a že v létě pršelo, ale takový přívalový deště nebyli na denním pořádku. Je to dané celkovými změnami klimatu, za což si může člověk, jako lidstvo samo. Často o tom přemýšlím, je to možná věkem, dlouhými nočními v podniku kde se soustředují a třídí odpady( hlavně plasty a papír) na recyklaci. Kromě toho, že si seženu kelímky a nádoby na pěstování, vidím, jakými sračkami si zamořujeme planetu a čím jsem tam déle, tak pronikám do systému, jak těžko a nedostatečně se vlastně celý to slavný recyklování provádí. Ale i tak díky za něj. Nenásilně přejdu od odbočení a úvah o osudu planety zpět k papričkám. Dostal jsem totiž nápad, možná chvilku potrvá než ho zrealizuji. Proč používat folii a pořád dokola ji natahovat. Seženu si postupně nějaký plastový desky nebo deklíky, víka z větších nádob, nastřihám tvary a udělám otvory o velikosti kmínku a z jedné strany prostřihnu, aby se to dalo navléct. Ty víka už stejně používám jako podmisky. V podstatě by se to dalo při troše snahy a trpělivosti vytvarovat do tvaru asijskýho klobouku. S prvním, druhým se možná vyvztekám, ale půjde to. Nebude to jistě tak těsný jako folie, ale bude to na delší dobu a i aplikace, tedy doba než takto ozdobím a ochráním spoustu rostlin bude kratší. Když ochrana odvede jen 70-80 % vody v přívaláku, bude to v pohodě. Hned dneska v noci se tomu pověnuju a třeba se povede a v podstatě by to mohlo pomoci i dalším. V podstatě jde o to vytvořit podmisku naopak, šlo by to úplně ideálně z podmisky vytvořit, ale ty náklady. V každým případě se o to pokusím a v případě, že to bude jenom trochu schůdné...tedy úměrně pracné řešení to zdokumentuji. A v případě, že se mi podaří v mezičase při noční vytvořit třeba 5 takovýchto vychytávek, mám pár šichet o zábavu postaráno a ještě stihnu kytky ochránit v případě třeba zářijových chcanců, jak píše kolega Koniash.
A ještě udělám něco málo pro planetu nořící se do sraček

prože i opětovné používání již vyrobených plastových věcí je cesta.