Rostliny nám sílí a kvetou / po Omovsku jedou bomby /, je radost se na ně dívat, promlouvat s nimi, a když se člověk donutí, tak i udělat nějaké ty fotečky.
Jednotlivá stanoviště:
1. Skleník - uprostřed mám zatím divošky / Ca. Galapagoense, Eximium a Praetermissum /
Baccatum - když se tak na ně dívám, tak si říkám, jestli soudruzi z NDR někde neudělali chybu. To nejvyšší je Aji Amarillo a má už teď 2 metry! Příští rok budu muset určitě zvážit toping. Letos jsem k němu nenašel odvahu.
Chinense
2. Rocotí zádomi - protože mi na pubescentky fičelo, byly hodně potlučené od větru a měl jsem schované staré střešní plechy, tak jsem jen přikoupil oplocenkové sloupky, které se dají jen zabušit do země bez nutnosti betonování a vystavil jim závětří. Ještě musím doladit přední a zadní část.
Rocoto Mini Red
Rocoto Perun Brown
Rocoto Rio Hualaga
3. Předpergolí - proti skleníku jede pomaleji, ale jede / zpředu Mochyně, Lileček, Jalapena, Baccata /
Mochyně peruánská
Mochyně květ a lampiónek
4. Přezimovaná Rocota začala kvést, až když párkrát dostaly Hoštické slepičince / detailní květ i s přelitým listem /
5. Rajčata tyčková / teprve první květy /
6. Rajčata divoká / zatím pospolu /
7. Sektor okurek / první plody okurek zatím malé, ačokča přes 2 metry a už konzumace prvních plodů /
8. Dýnoviště / jestli se všechny rozjedou, tak to bude zajimavé /
9. Cuketa zelená a žlutá / Hornbachové /
Nakonec jsem neodolal a objednal sazenice Wasabia Japonica. Zatím je mám v pergole v chládku a ve vodě. Plánuji přesazení do 7,5l květníků, které postavím do hlubší misky s vodou a uvidím.
Mějte se a ať se daří.