Vitam te tady. Krasne to mas, mohu se zeptat jake chipy pouzivas, jestli mas optiku/cocky nebo jen stinidlo a jak daleko od LEDek/panelu mas vrcholky rostlinek?
Loni jsem predpestoval krasne sazenice pod led studenymi paskami(kde jsem mohl mit vrcholky papricek klidne 2cm od pasku - pouzival jsem chipy 2835 12W/m). Letos zkousim full spectrum grow mcob chip, ktery jsem vymenil v Daisy reflektoru misto puvodniho. Tak proto se ptam ze zajimavosti.
Mam obj zdroje a optiku a chci nakombinovat misto 50W(30W real) Mcobu, mit 1x30(20)W 6250-6500K + Grow Mcob 30(20)W ale nevim jestli pri teto kombinaci nebudu muset casteji rosit v micro grow boxu 35X35X60cm. Protoze relativni vlhkost bude dost nizka, az moc asi. Coz je u semenacku vetsinou problem. Momentalne mam reflektor asi 30cm od vrcholu sazenicek, kdyz jsem testoval behem roku blize(kolem 10-15cm), tak byl problem se spalenim prilisnym svetlem, zasychaly okraje listu, krouceni okraju nahoru atd... a teplem, PH ani prehnojenim to nebylo.
Take jsem pokukoval po solo 1W a 3W grow chipech, ale nechtelo se mi s tim drbat zase tolik. Idelani je mit asi vice vlnovych delek, coz uz je zase jiny level si to skladat sam jako jsou profi Mars svetla atd a ne jen full spectrum grow mcob co mam ja. Porad tak ale nejak doufam, ze treba ty Cinani to nedelaji uplne blbe a na tom mcobu ty ledky budou take nejak rozumne poskladane.
Protoze pokud ne, tak se vratim u predpestu ke studene bile led 6000-6500K, kde se to darilo dobre.
Zatim tam mam jen 7 rajcat, kde uz jsou i prave listky a jednu papricku s deloznimi v tom micro growboxu v 1l kvetinaccich. Zbytek za oknem. Tam je to ale spise ve fazi kliceni.
Mam tam presne tenhle:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.Xdb9Td