po čase som zablúdil aj do svojho vlákna nejak nemám bunky na fotky mojich úspechov či neúspechov keď prídem z práce unavený dokážem sa o to celé "zemědělství" ako tak postarať ale na to aby som to aj nafotil som zväčša už unavený

ešte stále mi niečo klíči či doklíčieva a popri novšie pridaných semienkach mi v klíčnych nádobkách zostali aj staršie semienka tak som možno dosiahol malé rekordy.ten prvý som už niekde opisoval.americké pheno pimenty de neyde ktoré som dostal ako darček freebio) vyklíčilo po 35 dňoch s prilbou.ktorú som odstránil ale som si veľmi nepomohol lebo pod ňou sa objavila druhá prilba s ktorou bol trochu problém ale nakoniec časť klíčnych lístkov zostala a rastlinka sa veľmi veľmi veľmi pomaly rozbieha.američania používajú xnásobnú ochranu asi na všetko

ale my ich aj tak preštíme

no a druhý rekord je jedno v nádobke zabudnuté semienko pink tigra (zhodou okolností tiež od freebia) ktoré mi vyklíčilo po 39 dňoch. 4.2. som ho namočil a až 15.3. ráno sa objavil dosť silný rozvetvený klíčok.večer predtým ho vidieť nebolo.to rozmazané foto je už z večera po vyklíčení takže cez deň sa ešte dosť zväčšil

to semienko už začínalo hnednúť bolo na vyhodenie tak som zvedavý či sa klíčok dostane aj zo substrátu a skúsi dobehnúť tie ostatné tigre vyklíčené už dávnejšie.
trochu mám problém s odumretím nových mladých lístkov na cca troch či štyroch rastlinkách (taký nechcený topping) posledne ma to dojalo pri yellow rocote tak snáď sa tie rastlinky po tomto iba rozvetvia a budú pokračovať v raste.nespôsobili to škodcovia a ani to jemné hnojenie ktoré už aplikujem keďže ide iba o výnimky.ani svetlo by to nemalo tak vysušiť aby vrcholky odumreli pod 18 W lineárkami bolo stále minimálne 5 cm voľného priestoru.už sa mi to stalo aj predtým ale na koreň problému som zatiaľ neprišiel.
keď sa mi uvoľní čas zároveň aj s chuťou niečo fotiť tak to tu hodím nie sú to žiadne zázraky skôr taký ten priemer toho čo vidno v galériách na fóre.najprv však stále musím niečo vyklíčené posadiť alebo niečo vyrastené presadiť plus postarať sa o ostatné a keď tomu po práci venujem hodinu či aj trochu viac tak na nejaký modeling už nemám chuť