matoha pestuje :)
- mab
- Stálý člen
- Reputace: 401
- Obrázky: 0
Re: matoha pestuje :)
Není třeba mít obavy, od toho máme superhoty za málo plodů - hodně muziky!
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
tých nemám veľa (mega+ nie je zrovna moja šálka kávy) a viacmenej sa u mňa vyskytli skôr náhodou ako by som ich chcel toľko.dal som pokusne vyklíčiť semienka ktoré prešli sušičkou a trochu sa zadarilo tak som ich už nechal 

- matoha
- Stálý člen
dosť bolo kecov nejaké fotopoznatky pridám 
večerné foto.
zimbabwe bird / zimbabwe birds 3 v 1 (semienka od omo)
zatiaľ nie je nejaký rozdiel v raste rastlín či je v kelímku sama alebo sú tam tri a v menšom.akurát to že na tej samej sú trochu väčšie listy a z tých troch sa tá najvyššia akurát chystá kvitnúť.dátum výsevu je koncom novembra presne nepamätám.
ďalšia foto birds eye baby.má cca mesiac.tá čo prežila.tá celofialová to nezvládla takže čo to vlastne bolo to už nezistím.aj táto má trochu fialovej farby na klíčnych lístkoch.a na najnovších listoch je pekne vidieť začínajúce krútenie z predčasného hnojenia.do toho kelímku išiel pol na pol substrát použitý starý dole a hore výsevný.do spodného do prvej tretiny som pridal tri guličky granulovaného guána z hoštíc a je to zbytočné lebo to rastlinku zastaví na cca mesiac v raste.úplne stačí polievať slabým lignohumátom alebo vodou z akvária ale aj tú radšej ešte riedim.

fish v jiff z 10.12. ide tak akurát

a na záver jedna exotika z libérie.z tých plodov ktoré posielal pedro.vybral som semienka a niektoré celkom pekne idú.tá najkrajšia.namočená 16.12. vyklíčená na štedrý deň hneď posadená do substrátu (lebo málo roboty chystania a zhonu je v taký deň
) a zo substrátu vyliezla o dva dni takže pedro mi pripravil veľmi pekný a milý vianočný darček od ich začiatku až do ich konca aj keď o tom nevedel 

p.s. keď sa na foto vyskytli vošky / mšice ospravedlňujem sa ale nemám chuť nič prikrášľovať.zatiaľ ich pučím prstami a nechce sa mi ich kotúľať z listov dole aby z nich bolo hnojivo
časom odpadávajú aj samé.kým mám do 30 malých rastliniek tak to stíham takto ale časom určite príde na osvedčený mospilan

večerné foto.
zimbabwe bird / zimbabwe birds 3 v 1 (semienka od omo)
zatiaľ nie je nejaký rozdiel v raste rastlín či je v kelímku sama alebo sú tam tri a v menšom.akurát to že na tej samej sú trochu väčšie listy a z tých troch sa tá najvyššia akurát chystá kvitnúť.dátum výsevu je koncom novembra presne nepamätám.
ďalšia foto birds eye baby.má cca mesiac.tá čo prežila.tá celofialová to nezvládla takže čo to vlastne bolo to už nezistím.aj táto má trochu fialovej farby na klíčnych lístkoch.a na najnovších listoch je pekne vidieť začínajúce krútenie z predčasného hnojenia.do toho kelímku išiel pol na pol substrát použitý starý dole a hore výsevný.do spodného do prvej tretiny som pridal tri guličky granulovaného guána z hoštíc a je to zbytočné lebo to rastlinku zastaví na cca mesiac v raste.úplne stačí polievať slabým lignohumátom alebo vodou z akvária ale aj tú radšej ešte riedim.
fish v jiff z 10.12. ide tak akurát
a na záver jedna exotika z libérie.z tých plodov ktoré posielal pedro.vybral som semienka a niektoré celkom pekne idú.tá najkrajšia.namočená 16.12. vyklíčená na štedrý deň hneď posadená do substrátu (lebo málo roboty chystania a zhonu je v taký deň

p.s. keď sa na foto vyskytli vošky / mšice ospravedlňujem sa ale nemám chuť nič prikrášľovať.zatiaľ ich pučím prstami a nechce sa mi ich kotúľať z listov dole aby z nich bolo hnojivo

- matoha
- Stálý člen
keďže sa mi predpest nepodarilo zmestiť do akvária
vymyslel som si regál.komponenty som zohnal za lacný peniaz tak prečo nie
narýchlo provizórne postavený ale jedna polica je už funkčná aj so svetlom (4 x 18 W, 6500 K, 1600 lm, spolu 6400 lm na plochu niečo málo cez pol štvorcového metra - kazeta zo stropu) takže stačí vypratať konečné stanovisko a presunúť ho tam

a predstavím aj prvé dve modelky - samozrejme z tých najkrajších
7 pot brown namočený 8.12. (freebio) a no name afrika namočená 16.12. (pedro)

narýchlo provizórne postavený ale jedna polica je už funkčná aj so svetlom (4 x 18 W, 6500 K, 1600 lm, spolu 6400 lm na plochu niečo málo cez pol štvorcového metra - kazeta zo stropu) takže stačí vypratať konečné stanovisko a presunúť ho tam
a predstavím aj prvé dve modelky - samozrejme z tých najkrajších

7 pot brown namočený 8.12. (freebio) a no name afrika namočená 16.12. (pedro)
- matoha
- Stálý člen
update jedálneho lístka čo sa týka počtu druhov či rastlín dnes večer dám naklíčiť pravdepodobne posledné - z tých čo nevyklíčili alebo sa im veľmi nechce klíčiť.jednej firme pôjde mail s otázkou..konečné počty ešte upravím keď klíčenie ukončím.čo sa týka klíčenia striedavo oblačno niečo vyšlo niečo nevyšlo s niečím už ani nerátam a hlavne mám toho akurát tak vyše hlavy aby som to všetko ustriehol
prilieb cca do 15 tri som samozrejme odpálil no a rastlinky niektoré idú veľmi pekne tých je najviac niektoré akoby sa im nechcelo a niektoré určite kľaknú alebo pôjdu pomalšie a nestihnú dozrieť.čo ma štve tak to sú tie malé zelené svine nenažraté ktoré dokážu pekne zastaviť mladú rastlinku keď jej vycucajú mladé výhonky lístkov takže mospilan mám preventívne nariedený stále.
nejaké foto z tých čo už trochu podrástli:
haba red savina / 10.12.

haba brown (oskar) / 26.12.

chlpaňa manzano rocoto yellow / 31.12.

nejaké foto z tých čo už trochu podrástli:
haba red savina / 10.12.
haba brown (oskar) / 26.12.
chlpaňa manzano rocoto yellow / 31.12.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Zaujali ma tie kríže na lampe. Tvoje papričky sú kresťanky? 

- matoha
- Stálý člen
to phillips tak vyrobil možno tú kazetu cez to treba ukrižovať na držiak