Ahoj, po třech dnech v práci, jsem se dnes důkladněji prohlédl svou chilli zahrádku. Plody přibývají a netrpělivost roste, kvete to všechno jak o život, ale ne každý květ se přemění v plůdek. Ve vrátnici mě překvapil první a obrovský plod Habanera Capucino. Tento zřejmě potvrzuje, že rostlina dá do prvního plodu to nejlepší a proto se někdy tento odstraňuje. Mě nic netlačí takže to rozhodně neudělám a budu pozorovat chování plodu i rostliny celkově.

Další radost mi dnes udělalo Naganero, patřilo spíše vzrůstem a nasazením květů k průměrným, jako jedno z prvních však plod udrželo, no i když je to zatím spíš mini a není jisté zda vydrží.

Annumky už plodí celkem spolehlivě, potěšily mě plody Sukari, taky Giant Spieces je zaplavena minipůdky na ty jsem hodně zvědav, spolehlivě jedou Cayenny zvláště Yellow. Některé annumky na kreré jsem hodně zvědav si zatím dávají načas, ženou do stavby rostlin, kvetou,ale sporadicky udělají plod. K těm patří Jalahoty a taky Bell of Gollu.
Co mě však dostalo, objevují se plody na Maylonu a to na Maylonu vysetém z mých semen a to bude pecka. Došlo vloni tutově k mohutné swingers a tak se mi na zmíněné rostlině objevují plody podivného tvaru. Pátral jsem v pamětí a v obrázcích z minulého roku a nabízí se odpověď......
Kukačka Jalapeňo Maylon a Chilhuachle Negro.....jak tohle dopadne ?????

No a ještě mi poslala dcera obrázky truhlíků na jejich balkoně, které jsem jim zřídil a o které společně s malou vnučkou pečují. A zdá se že dobře.

No půjdu chvíli ještě užít příjenmého podvečera, zdokumetuji jeden už provedený cross a jeden chci udělat a taky musím vymyslet co s jedním neposedným rocotem které roste a houstne jak o život, chci mu udělat nejakou podpůrnou ohrádku z bambusových tyček.Ať vám to taky roste.