Zrzek 2016
-
- Stálý člen
- Reputace: 3467
- Obrázky: 0
Re: Zrzek 2016
Jenže je to boj - nechal sem chvilku holky o samotě na dvoře a Pepina už je ňuchala a bylo by po parádě! Takže pokud není zavřená, jsem jak ostříž 

- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Ahoj,
po včerejším pokusu na jedné Jalapeno jsem dneska dal kytičky poprvé na takové to venkovní letnění. Teplota kolem 20°C, vítr příjemně a stále pofukuje a kytky neustále ve větru trochu tancují, což beru jako plus pro zesílení stonku a slunko jen tak sporadicky občas posvítí, žádný spalovač to dneska není .-) Podmínky celkem ideal na první pobyt venku. Zatím po 4 hodinách venku, celkem žádná velká reakce na vítr, jen lehce povadáme (celkem očekávaně).
Kytky ,,pomalu" rostou celkem bez problémů (nic co bych nějak řešil). Včera jsem dal již plnou dávku Hoštice s guanem a v týdnu dostaly Wuxal, spíše preventivně protože jsou v loňském substrátu, tak jen na doplnění mikroprvků.
A tady na letním bytě všechny pohromadě:

A když už jsem letos zkusil i rajčátka (nějaké keříčkové) tak stojí za pozornost i omrknout týdení progres v růstu:
8.4

16.4

Mějte se a mějte ze svých kytek také radost
po včerejším pokusu na jedné Jalapeno jsem dneska dal kytičky poprvé na takové to venkovní letnění. Teplota kolem 20°C, vítr příjemně a stále pofukuje a kytky neustále ve větru trochu tancují, což beru jako plus pro zesílení stonku a slunko jen tak sporadicky občas posvítí, žádný spalovač to dneska není .-) Podmínky celkem ideal na první pobyt venku. Zatím po 4 hodinách venku, celkem žádná velká reakce na vítr, jen lehce povadáme (celkem očekávaně).
Kytky ,,pomalu" rostou celkem bez problémů (nic co bych nějak řešil). Včera jsem dal již plnou dávku Hoštice s guanem a v týdnu dostaly Wuxal, spíše preventivně protože jsou v loňském substrátu, tak jen na doplnění mikroprvků.
A tady na letním bytě všechny pohromadě:
A když už jsem letos zkusil i rajčátka (nějaké keříčkové) tak stojí za pozornost i omrknout týdení progres v růstu:
8.4
16.4
Mějte se a mějte ze svých kytek také radost

- Zrzek
- Stálý člen
Malý námět na diskuzi.
Kytky jsou dnes poprvé venku, noční teploty se předpokládají kolem 10°C, můžu je nechat venku i přes noc nebo raději schovat. Za postřehy děkuji
Kytky jsou dnes poprvé venku, noční teploty se předpokládají kolem 10°C, můžu je nechat venku i přes noc nebo raději schovat. Za postřehy děkuji
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
já si myslím, že pokud nemáš ten balkon v přízemí tak nebude problém s přízemními mrazíky.
- Zrzek
- Stálý člen
Asi 120cm nad zemíKarlosK píše:já si myslím, že pokud nemáš ten balkon v přízemí tak nebude problém s přízemními mrazíky.
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
tak to je podle mě v pohodě. pokud neklesne teplota pod pět stupňů tak bych je venku nechal... nebo můžeš nechat venku jednu, dvě a uvidíš...
Pokud má být kolem deseti, tak ti rozhodně nezmrznou. Pod deset stupňů v noci nerostou tak jak by mely růst. Klidně je tam nech. Ale až se v příštích týdnech ochladí, tak je schovávej. Ani ne tak proto, aby ti nezmrzly, ale protože ty relativně nízké noční teploty zpomalí růst.Zrzek píše:Malý námět na diskuzi.
- Zrzek
- Stálý člen
Ahojte,
po týdení odmlce přidávám fotky nejen toho jak holky povyrostly, ale také snad už konečný přehled všeho co mi zůstalo.
Carolina Reaper 2x
Devils Tongue White 2x
Cherry Chocolate 2x
Squash Yamaica Yelow 2x
Habanero překvapení od Prokiho 1x
Jalapeno Herkules 2x
Zimbabwe Bird 4x
Kytky se dle časových možností snažím venčit deně, na noc je ale (ze strachu) ještě schovávám. A teď již trocha obrázkové dokumentace jak jim to venčení svědčí.
Habanero od Prokiho ze srazu:

Dle těch fialových lístků bych to tipnul na nějakou tu čokoládku

Carolina Reaper:

Devils Tongue White:

Cherry Chocolate + Squash Yamaica Yelow:

A tady mám za to, že je tu nějaký kříženeček Zimbabwe Bird x ? Jestlipak poznáte která to je
Jinak jsou to Zimbabwe ze semínek z minulého srazu od Oskara:

Ať se daří i vám tak jako mě
po týdení odmlce přidávám fotky nejen toho jak holky povyrostly, ale také snad už konečný přehled všeho co mi zůstalo.
Carolina Reaper 2x
Devils Tongue White 2x
Cherry Chocolate 2x
Squash Yamaica Yelow 2x
Habanero překvapení od Prokiho 1x
Jalapeno Herkules 2x
Zimbabwe Bird 4x
Kytky se dle časových možností snažím venčit deně, na noc je ale (ze strachu) ještě schovávám. A teď již trocha obrázkové dokumentace jak jim to venčení svědčí.
Habanero od Prokiho ze srazu:
Dle těch fialových lístků bych to tipnul na nějakou tu čokoládku
Carolina Reaper:
Devils Tongue White:
Cherry Chocolate + Squash Yamaica Yelow:
A tady mám za to, že je tu nějaký kříženeček Zimbabwe Bird x ? Jestlipak poznáte která to je

Ať se daří i vám tak jako mě