Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Re: Tea Racer - vnitřní i venkovní pěstování.

Příspěvekod Erben61 » 22 čer 2016 19:24

Tea Racer píše:Tak jsem dnes sklidil pomeranč a rangpur (křiženec citronu a mandarinky) laicky rečeno...
Chut vynikající, šlo to do lihu s chilli a bezovým kvetém, plus koření. :-)

31627

31626

31628

Tak pane kolego, tohle vypadá dost dobře, zaujala mě ta kombinace s tím bezovým květem. Kdysi hodně dávno dělávala něco podobného tedy bez chilli a ranpuru, moje babička, v podstatě jako lék na průdušky. :thumbup: Zdravím na Lipensko
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 22 čer 2016 20:24

Hmmm... taký domáci bio pomaranč a rangpur, to je luxus. Ja si kupujem bio pomaranče a bio citróny v Lidli a krájam si z nich vrchnú, oranžovú, alebo žltú šupku (flavedo) do čaju. Vylúhujem spolu s čajom a potom scedím. A to je dobrota! :thumbup:

Dnes som bol v meste a kúpil som pre môj citrónovník a kalamondin pekné, talianske, 21cm terakotové kvetináče. Zajtra ich presadím. Už ich mám tretím rokom, ale zatiaľ nejavia záujem kvitnúť a plodiť. No... snáď sa v nových kvetináčoch trochu rozbehnú v raste.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9584
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 22 čer 2016 20:37

Pánové to rád slyším.
Já delam kařodočne bezové víno, to je parada. A pak mám recept na bezový likér (nekde v horách se tomu rika bíla roztopčina) jak to človeka roztopí...
Tak to zkousím podobně.
Bio citrony a pomeranče z Lidlu jsou super, oloupej škrabkou kůru a pak vymackej obsah, to bíle horke tam nedavej, zalij vodkou, nahazej skorici a hřebíček. Pak ochlad pod bod mrazu a vychutnávej si osvežení...
Pripadne dám presny recept, pridava se tam jeste cukr svarený s vodou, nebo invertni sirup. Louhovat stačí tyden, ale čím dele tím lépe.

Citrusy je dobre presazovat dríve, ale pozde jeste není.... Dej jim tam trochu kokosáku a granulovaného hnoje a odvděčí se ti. :-)
Kalamondin a ostatní kumqáty se ji cele i s kurou, ta je dokonce nejsladší, nebo do lihu či na marmeládu. :-)

rak102
Stálý člen
Reputace: 178

Příspěvekod rak102 » 22 čer 2016 20:52

S kvetu bezinek se da udelat i dobra palenka.Ono to s toho sice nejak moc dobre netece,mosi se dat deset kilo cikru na 100l vody,ale ze 100l kvasu se da vytocit 9-10l lahodne 50% palenky.Ale chce to kvalitni cukr,ne ten polskej shit co se tady prodava.

Tea Racer
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 22 čer 2016 21:02

Tvrdý já nepiji vůbec. Ale veřím že to může být dobré. :-)
Ano, jsme odpad Evropy, lecos polské je totální shit!

rak102
Stálý člen
Reputace: 178

Příspěvekod rak102 » 22 čer 2016 21:10

Jasny.Ne kazdemu chutna a dela dobre.Ale tady u nas na Morave to bez toho jaksi nejde.Tady na vesnici je jenom jeden barak kde neni palenica a to je kostel.No jo,ale proc do toho lihu davas ty dobroty co popisujes o par postu hore??To si nedas ani hlt??

Tea Racer
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 22 čer 2016 21:48

Píši do lihu, ale dávám to do vodky co má 37 %, po tom ovoci, cukru a pak vode ve které to svaris to má cca 25 % i méně. :-)

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 22 čer 2016 21:56

Mňa tiež na alkohol moc neužije. Mám doma asi 5 rokov starý domáci likér z plodov beziniek, ktorý som robil a hoci je chuťovo vynikajúci, nemá ho u nás doma kto vypiť práve kvôli rumu, ktorý doň išiel. Tento rok som robil len kvasenú, bazovú limonádu. 12 kvetov, pol kila cukru, 5 litrov vody a 1ks bio citrón aj so šupkou. Voda s cukrom sa prevarí, nechá vychladnúť a dá sa spolu s nakrájaným citrónom a bazovými kvetmi kvasiť v zakrytej nádobe v teple 7 dní. Po týždni sa scedí do fliaš a skladuje krátkodobo v chladničke. Táto limonáda je fantastická. Dnes sme ju dopili a uvažujem, že ak budú ešte pekné kvety, tak spravím ešte jednu dávku. :thumbup:

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“