Pánové to rád slyším.
Já delam kařodočne bezové víno, to je parada. A pak mám recept na bezový likér (nekde v horách se tomu rika bíla roztopčina) jak to človeka roztopí...
Tak to zkousím podobně.
Bio citrony a pomeranče z Lidlu jsou super, oloupej škrabkou kůru a pak vymackej obsah, to bíle horke tam nedavej, zalij vodkou, nahazej skorici a hřebíček. Pak ochlad pod bod mrazu a vychutnávej si osvežení...
Pripadne dám presny recept, pridava se tam jeste cukr svarený s vodou, nebo invertni sirup. Louhovat stačí tyden, ale čím dele tím lépe.
Citrusy je dobre presazovat dríve, ale pozde jeste není.... Dej jim tam trochu kokosáku a granulovaného hnoje a odvděčí se ti.

Kalamondin a ostatní kumqáty se ji cele i s kurou, ta je dokonce nejsladší, nebo do lihu či na marmeládu.
