No a když jsem objevil, že mě pěstování paprik baví a s mou oblibou pálivých jídel jsem se rozhodl letos založit vlastní chilli kolonii. Bohužel žiji ve vyšší nadmořské výšce, půda je tu bídná, teplota nízká, zahrada malá, bez skleníku a ještě k tomu obsazená jinými druhy. Nezbývá mi, než pěstovat za oknem. Tak jsem se rozhodl pro malé odrůdy: Pequin mix a Thanksgiving chilli. Rád bych je finálně vrazil do truhlíků, u Thanksgiving by to snad neměl být problém, u Pequinů mám trochu obavy. Na fóru jsem našel fotky Pequinů a byli to obři. Doufám, že Pequin mix bude mít fakt jen 50cm, jinak za chvíli neuvidím denní světlo

Thanksgiving
Ten malý záprtek mi téměř nepřežil víkend na horách, když klíčil a nikdo ho nezalil. Přesto jsem ho nezavrhl a on se mi odměnil tím, že to taky nevzdal. Trochu mě děsí velikost ve srovnání s Pequiny, ale svádím to na jinou odrůdu.
Pequin mix
Tihle šíleně valí, nevím si s nimi rady

Klíčivost 100%, sázeno 22.2. do jiffů, když prorostly jiffy tak šly 26.3. do 0,5l kelímků.
Co myslíte, už přesadit nebo jim ješě 0,5l stačí. A zvládnou to Pequiny v truhlíku?