tak rád bych se pochlubil/ztrapnil přiložením mojich úspěchů/neúspěchů při letošním prvním pěstování kytiček.
Krátké shrnutí:
Předpěstováno v jiffech v minipařnících na parapetu okna + zářivka NARVA T8 BIO vital 36W/958 G13, první semono zapuštěno do jiffu 26. 2. 2016.
Semínka zakoupena seminka.chlli.cz.
Vysazeno/vyklíčeno:
Medusa 5/5
Black Pearl 7/5 (špatně se zbavovali semínka, při odstraňování jsem jako správný šikula urval děložní lístky)
Chinese Multi-Color 6/5 (opět poškození děložních lístků)
Ring of Fire 7/7
African Devil/Zimbabwe Bird 5/5
Jalapeno Mammoth 3/3
7 Pot Jonah 1/1
Všechny kytky jsou v substrátu Floria zahradnický s mykorhizou (ten sem doupravil perlitem, kokosovejma vláknama a Symbivitem (z výroby tam toho moc nedávaj teda))
Ze startu hnojeno ChilliFocusem, pak sem přešel na BioBizz (mix mnoha jejich produktů) a očividně kytičkám chutná i když to není nejlevnější záležitost.
Něco zůstalo doma, něco putovalo do fóliáku. Některým druhům se daří lépe, některé vůbec nejdou :-( Použil jsem vše co jsem načetl tady na fóru + asi tři knihy. Za ty 3 měsíce se z toho stala taková menší závislost (první co po ránu udělám je, že valím do fóliáku

Na přístí rok ruším brambory, ty se dají koupit za pár kaček, a stavím skleník ;-)
Na ukázku pár kytek, předem se omlouvám za kvalitu fotek, ale můj telefon nějak protestoval a rozhodl se, že mi nedovolí udělat lepší fotky.
Ring of Fire:
Těm se daří asi nejlépe doma, ty co mám ve fóliáku nějak nejdou. Jsou teda mírně vytáhlé :-(. Kytky mají asi 80cm a jsou v 10l květináčích. Krásně kvetou a už valí první plody.
Medusa:
K tomu není co dodat. Docela se jim daří velikostně průměrně vejška 25cm a šířka 25cm. Narval sem je do 5l květináčů, což bylo asi zbytečné :-(
African Devil-Zimbabwe Bird:
Těm se teda moc nedaří ani doma ani ve fóliáku :-(. Keříčky tak vejška 35cm. Taktéž v petilitrácích.
Black Pearl:
Tyhle mršky rostou jak z vody. Za oknem se jim daří víc než ve fóliáku, nechápu. Velikost zhruba 50cm, taktéž v pětilitrácích.
Chinese Multi-Color:
Tyhle vůbec nejdou. Slabé stonky, rozvětvení až po pěti patrech :-(. Ve fóliáku se jim daří o něco lépe než doma. Přesazeno do sedmilitráků.
Jalapeno Mammoth:
Začali kvést ihned po rozvětvení, takže jsou to takoví žebráci. Rozhodl sem se je nechat osudu a nic s nima už nedělat. Přesazeny do desetilitráků.
7 Pot jonah:
Čekám co se bude dít. Po přesazení z kelímku do 15l květináče se totálně zastavila. Třeba si to rozmyslí

No, přístí rok začnu o něco dříve s klíčením. Přijde mi že konec února je už docela pozdě, když srovnám moje kytky s tím co tu pouštíte na fórum, tak jsou ty moje takoví trpaslíci. Snad to ještě doženou, a všem přeji pěkné počasí ať to roste, ať to pálí.