Mne sa na jednom strapci tvorilo tak 3-5 plodíkov. Pomáha doopeľovanie. Ale nie je dôvod hnať sa za veľkým počtom plodov. U Pepína to nie je ako u rajčiat, že sú rovnakej veľkosti či ich je v strapci 1, alebo 10. U Pepína je to tak, že čím je v strapci menej plodov, tým sú väčšie. Je lepšie mať jeden väčší plod, ako 5 malých. Ideál je tak 2, maximálne 3 plody na strapec. Nasadzovanie plodov a ich udržanie rastlinou záleží samozrejme ako u ostatných rastlín aj na veľkosti nádoby a výžive. U tohto kríčkového pestovania Pepína dosahuje veľkosť plodov zhruba veľkosť husacieho vajca. Keď som pred pár rokmi pestoval Pepíno vo voľnej pôde na jeden vzpriamený výhon ako rajčatá s vylamovaním zálistkov a nechal v strapci iba po jednom plode, tak boli veľké ako pštrosie vajcia. Proste obrovské melóniská. Problém pestovania vo voľnej pôde bol, že plody u nás na severe Slovenska nestihli dozrieť do konzumnej zrelosti a Pepíno po odtrhnutí z rastliny už ďalej nedozrieva.Vasjis píše:Pepína bojují o místo s rajřatama. u toho bych se chtěl zeptat jak vám to odkvete zůstane vám vždy jen jeden melounek ? nebo je mám nějaký rozbitý a něco jim chybí ?
Balkon 2016
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Balkon 2016
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Mne zustava jen jeden zatim a na dalsim strapci na stejne vetvi zustal dalsi ale jen jeden mam 4 pepina v 1m kvetinaci
- Vasjis
- Stálý člen
Tak jsem doma a trocha času tak udělám malý update začnu historkou z rána která pak bude trochu i fotce
Naši milí a nechtění létající sousedé dnes ráno zase řádily na balkoně jako každé ráno u snídaně letmí pohled na balkon a vidím tam dva záškodníky tak buším na okno nic
otevírám dveře zběsilý úprk pryč ale jen jeden říkám si dobrá pak vidím jak na zemi leží větev z fatalii white
skáču na balkon s jasnou myšlenkou snažím se chytit zbylého záškodníka chvilku jsem hráli na honěnou kolem kýblů pak jsem mu šlápl na křídlo říkám si a máš to spočítaný než jsem se k němu ohnul vytrhl se a uletěl a zlomil další větev takže jsem jim vyhlásil válku buď já nebo oni
No a teď k tomu jak to roste už jen krátce už jsem se tu rozvášnil dost
7pot red

Fatalli white ( uprostřed fotky je takový pahýlek chudák )

Bischop crown

Z leva carolina r. 7pot douglah

pohled na celý balkon nechápu jak tam ty holuby zvládají přistát

Trio tsm pod nimi imigrant z lídlu a Black pearl obojí půjde na druhý balkon tady už se nevejdu

Tsm peach je doslova obsypané ještě se mi nikdy nic podobného nepovedlo foto nic moc ale až se to vybarví bude to líp vidět

Tsm Black and Mr. Black

V neposlední řadě prokiho rajčátka dělají velkou radost i sousedka se ptala co nám to tam nahoře tak pěkně roste

A pepína začínají růst další 4 jsem na ně zvědavej jak to bude chutnat

Naši milí a nechtění létající sousedé dnes ráno zase řádily na balkoně jako každé ráno u snídaně letmí pohled na balkon a vidím tam dva záškodníky tak buším na okno nic

No a teď k tomu jak to roste už jen krátce už jsem se tu rozvášnil dost
7pot red
Fatalli white ( uprostřed fotky je takový pahýlek chudák )
Bischop crown
Z leva carolina r. 7pot douglah
pohled na celý balkon nechápu jak tam ty holuby zvládají přistát
Trio tsm pod nimi imigrant z lídlu a Black pearl obojí půjde na druhý balkon tady už se nevejdu
Tsm peach je doslova obsypané ještě se mi nikdy nic podobného nepovedlo foto nic moc ale až se to vybarví bude to líp vidět

Tsm Black and Mr. Black
V neposlední řadě prokiho rajčátka dělají velkou radost i sousedka se ptala co nám to tam nahoře tak pěkně roste
A pepína začínají růst další 4 jsem na ně zvědavej jak to bude chutnat
Mnooo tomu říkám paráda, A pak že se na balkoně nedá udělat pořádná úroda a navíc i Chinensky, fakt super 

- Vasjis
- Stálý člen
no zatím není moc úroda ale vypadá to nadějnělobo píše:Mnooo tomu říkám paráda, A pak že se na balkoně nedá udělat pořádná úroda a navíc i Chinensky, fakt super

-
- Stálý člen
- Reputace: 208
Dival jsem se na minulý rok a byl to u tebe masakr. Letos to bude stejne. Ne-li lepší 

- Vasjis
- Stálý člen
Loni to bylo super kdyby byl to letos dopadlo stejne byl bych spokojenej ale ten foliak mne toci kudy chodim
at vam to vsem hezky roste

- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Krásné kytky, semínka Bishopu máš originál??? Já mám z loňského srazu dvoje a oba jsou to mutanti... 
Jedny jsou od OMA, takže se tomu nedivím, ale ty druhé netuším... myslím, že oskar69
To OMO: Ta tvoje kytka je dvojnásobná...

Jedny jsou od OMA, takže se tomu nedivím, ale ty druhé netuším... myslím, že oskar69
To OMO: Ta tvoje kytka je dvojnásobná...