aikonautik - prvá sezóna od nuly
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3127
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: aikonautik - prvá sezóna od nuly
Jonah je pecka, to bude chilli radosti 

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Nový člen
- Reputace: 1
toto je môj pestovateľský kútik s rozmermi 100x70x50cm 

mám tam aj prezimované Habanero Orange + Chinese ornament (aj po jednom odrezku z každého, len tak voľne zasadené do substrátu a čakám či sa chytia)
Neviete niekto, či to biele na prezimovanom substráte je pleseň? Podľa mňa to nie je pleseň (nemá to hubovitú konzistenciu, je to suché), ale rád by som počul názor niekoho čo sa tomu aspoň trošku rozumie.

mám tam aj prezimované Habanero Orange + Chinese ornament (aj po jednom odrezku z každého, len tak voľne zasadené do substrátu a čakám či sa chytia)
Neviete niekto, či to biele na prezimovanom substráte je pleseň? Podľa mňa to nie je pleseň (nemá to hubovitú konzistenciu, je to suché), ale rád by som počul názor niekoho čo sa tomu aspoň trošku rozumie.
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
Podľa mňa to bude vyzrážaný vápnik z vody.
zkus to přerýt. Třeba špejlí. Stejně jako ryješ zahradu. Obrať povrchovou vrtsvu substrátu. Pokud se to do pár dní objeví znovu, tak je to plíseň. Mě se osvědčil heřmánkový čas (heřmánek-rumanček). Plíseň zmizela po prvním použití.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Z obrázku to nie je dobre vidno, ale keď píšeš, že to nie je hubovitej konzistencie, tak je to s najväčšou pravdepodobnosťou vyzrážaný vápnik z tvrdej vody ktorou polievaš, prípadne iné soli z priemyselných hnojív. Pomáha presadiť do nového substrátu, polievať len dažďovou vodou a používať prírodné hnojivá. Proste je to od prírody také upozornenie, že máš starý, presolený substrát a že by už bolo dobré presadiť rastlinu do nového. 

-
- Nový člen
Vďaka za tipy.
Mám to v pláne kažopádne presadiť ale najskôr skúsim preryť a odobrať vrchnú vrstvu, či sa to opäť objaví (len pre kontrolu či je to pleseň alebo nie).
Mám to v pláne kažopádne presadiť ale najskôr skúsim preryť a odobrať vrchnú vrstvu, či sa to opäť objaví (len pre kontrolu či je to pleseň alebo nie).
-
- Nový člen
-
- Nový člen