To je zajimave. Jsem si myslel, ze z jednoho plodu ponesou semínka stejnou genetickou nformaci. Plody muzou mit ruzny tvar. Na jedne rostline muzou rust rovne i zakroucene.
Ale aby byly dve rostliny ze stejného plodu a na jedne rostly plody rovne a na druhé kulate.. to se mi moc nezda.
Nedoslo spis k nejake zamene semínek?
Ripaxxx - 2015
Re: Ripaxxx - 2015
Ja mel neco podobneho i kdyz ne takovy extrem. Taky jsem mel na jedne rostline kulicky a sisky.
Opravdu nezalezi co v soucasne sezone kvet opylilo. Zalezi s cim prisla do styku loni.
Opravdu nezalezi co v soucasne sezone kvet opylilo. Zalezi s cim prisla do styku loni.
Je to jednoduché...mohlo se to skřížit s korálem, samo o sobě mohlo být původní jala již nakřížené s kozímy rohy a je to. Genetika je svinstvo.
Ale já tohle neřeším. Hlavní je, že to roste a plodí. Ale jestli jsi se těšil na jala, tak chápu rozčarování. Také jsem letos zasel calico a z 5ti semínek, která jsem měl jsou 4 jiní a jen jedno calico. Sám jsem semínka z darovaného plodu vyndával a je to tak jak píšu. Důležité je, že alespoň jedno calico mám, teď když kvete, tak šlo na chvíli dovnitř, abych měl plody čisté pro příští rok...ale co z toho případně příští rok vyroste stejně netuším.
Ale já tohle neřeším. Hlavní je, že to roste a plodí. Ale jestli jsi se těšil na jala, tak chápu rozčarování. Také jsem letos zasel calico a z 5ti semínek, která jsem měl jsou 4 jiní a jen jedno calico. Sám jsem semínka z darovaného plodu vyndával a je to tak jak píšu. Důležité je, že alespoň jedno calico mám, teď když kvete, tak šlo na chvíli dovnitř, abych měl plody čisté pro příští rok...ale co z toho případně příští rok vyroste stejně netuším.
Díky...
Každopádně už něco dozrává tak se bude postupně sklízet

. Teď už jsem to pochopil jak to funguje. Nějaké čisté Jala budou, tak úplná bída to nebude. Každopádně semínka nechávat nebudu, kdoví co by vzniklo ještě po křížení v tomto rocemohlo se to skřížit s korálem, samo o sobě mohlo být původní jala již nakřížené s kozímy rohy a je to. Genetika je svinstvo.

Já nevím, jestli jsem to napsal jak to je, ale umím si to představit, že nějak takto to proběhnout mohlo. Nebo třeba byl korál nakřížený s kozímy rohy a genetika to předala do semínek jala a už to jede. Prostě máš různé kytky, i když jsi to původně nechtěl 
Ale takových příkladů tady na forů z let minulých najdeš hromadu. Já jsem sem zavítal poprvé loni a než jsem se registroval, tak jsem četl a četl. Zajímavé věci se stávají

Ale takových příkladů tady na forů z let minulých najdeš hromadu. Já jsem sem zavítal poprvé loni a než jsem se registroval, tak jsem četl a četl. Zajímavé věci se stávají

Přátelé další dotaz. Už mi skoro všechny ty rádoby Jala dozrávají. Nové květy nikde. Dáváte tomu šanci že bude ještě jedna sklizeň? 
Edit: První červené Rocoto na světě

Edit: První červené Rocoto na světě

Jasne proc by nemohla byt dalsi sklizen, klidne budou do podzimu jeste dalsi dve.