Zkusil jsem je manualne ojet a uvidime. Spis si myslim ze za to muzou ty hrozna vedra. Kolem 35-40°C na balkone nekolik tydnu v kuse s malymi pauzami, to je asi ne uplne dobre. Priste to budu muset lepe vymyslet, uz ted se na balkon skoro nevejdu. A tim vice me to stve ze plodi jen neco.
Kdyby to alespon bylo obsypane vsechno tak se to lepe snasi. Dam priste asi jen okrasky a maximalne habanera a na ty masakry a exotiky se vykaslu.
Ta praire fire plodi paradne, okraska co jsem dal mamce uz rozplozenou. A vsechny maji stejne podminky.
Martinuv balkon 2015 - druha sezona
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona
Nic si z toho nedělej ... já v jednom foliáku mám 20 7Podů, které už měly stovky květů a stále usilovně shazují, chytlo se jen pár kousků ... zkoušel jsem už hodně věcí, ale pravděpodobně za to můžou ty pařáky... květy netvoří pyl. Ty plody co jsou, tak to bylo zrovna během toho týdne co se ochladilo...jenže v tu dobu měly zrovna málo poupat :-(
http://www.foto-tapety.cz
Něco mě napadlo .
Potvrzuju že 7 PoDy co mám ve foliovníku plodí opravdu málo, kdež to 7PoD Douglah co je venku na přímém slunci plodí jak zběsilý i když dostává přímo dávku slunce žádnej stín. A celkově všechny super pálivky venku super plodí když to srovnám s foliovníkem tak je ten rozdíl trojnásobný.
Řekl bych že je to tím, že venku i když se to nám lidem nemusí zdát tak prostě fouká vítr i kdyby jen mírný, kdež to na balkoně je to hodně krytý a ten vánek tam prostě chybí.
Být tebou zkusil bych tam zapojit větrák :tiphat
I když, předpověd počasí ted vypadá že to už nebude třeba
Potvrzuju že 7 PoDy co mám ve foliovníku plodí opravdu málo, kdež to 7PoD Douglah co je venku na přímém slunci plodí jak zběsilý i když dostává přímo dávku slunce žádnej stín. A celkově všechny super pálivky venku super plodí když to srovnám s foliovníkem tak je ten rozdíl trojnásobný.
Řekl bych že je to tím, že venku i když se to nám lidem nemusí zdát tak prostě fouká vítr i kdyby jen mírný, kdež to na balkoně je to hodně krytý a ten vánek tam prostě chybí.
Být tebou zkusil bych tam zapojit větrák :tiphat
I když, předpověd počasí ted vypadá že to už nebude třeba

Vetrak treba neni. Na balkone to fouka fakt dost. Nekdy az moc. Poryvy vetru jsou nekdy dost extremni.
Jak je to half lodzie, resp je zapustena cca pulka. Proto jsem musel dat nekde tycky. S kytkami to lomcuje slusne.
Po vikendu sundam tu textilii a uvidime. Uz by nemely byt takova vedra, tak se snad uz nebudo tak pect ty kvetinace.
Nevim jestli fak nemuzou byt problem ty cerne kvetinace. Kdyz je vedro, tak na nich neudrzim ruku.
Jak je to half lodzie, resp je zapustena cca pulka. Proto jsem musel dat nekde tycky. S kytkami to lomcuje slusne.
Po vikendu sundam tu textilii a uvidime. Uz by nemely byt takova vedra, tak se snad uz nebudo tak pect ty kvetinace.
Nevim jestli fak nemuzou byt problem ty cerne kvetinace. Kdyz je vedro, tak na nich neudrzim ruku.
Mám taky černý květináče a každé dopoledne mám stejný problém (neudržím ruku) a vše rostě, jak má. Když vidím, že je paprikám až moc velké horko a vypadají z vedra zbídačeně, tak je prostě proleju troškou vody, abych je ochladil a je to zase cajk.
Je ale pravda, že ty to máš rozpálené celý den a pokud jsi mimo domov, tak nemůžeš zasáhnout s konvicí vody
Je ale pravda, že ty to máš rozpálené celý den a pokud jsi mimo domov, tak nemůžeš zasáhnout s konvicí vody

-
- Stálý člen
- Reputace: 7
mnw 7 poty zacali plodit ako posledne, yellow trosku skor v prvej varke len asi 4 plody na 2 papricky, brown nic, ale teraz su vo foliovniku obsypane pekne. dokonca v tych horkach vo foliaku nie je o moc vyssia teplota ako vonku, ale je pravda, ze to mam dost na husto, takze slnko nema sancu sa dostar na ciernu foliu na zemi. Celkovo som velmi spokojny, ako mi to na prvy roz rodi.
Tak TSM i Caroliny dost kvetou, ale bojim se ze zase neudrzej kvety. Ma smysl pohnojit Kristalonem zdrave rajce a paprika, treba alespon polovicni davkou? Nebo plnou, nebo jen vodou a uvidime? Deficit drasliku listy nevykazuji, kvetum by to mohlo vsak pomoci.
Naposledy jsem hnojil pred 18ti dny Kristalonem zdrave rajce a paprika ale nic se nezmenilo, kvety padaji porad. Nicmene byly 3 dny slejvaky, takze byly kvetinace kompletne promachany, coz taky kvetum neprida.
Jestli do toho ted vrtat a davat Kristalon nebo jen treba vodu s top maxem?
Naposledy jsem hnojil pred 18ti dny Kristalonem zdrave rajce a paprika ale nic se nezmenilo, kvety padaji porad. Nicmene byly 3 dny slejvaky, takze byly kvetinace kompletne promachany, coz taky kvetum neprida.
Jestli do toho ted vrtat a davat Kristalon nebo jen treba vodu s top maxem?
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
mášli bloom dej bloom a top max