Zasadil som ho minuly rok vo februari, a v lete bola z neho silna, asi meter vysoka rastlina. Bohuzial, asi som neodhadol vyzivu, a tak zaplodila len jednu "baby" papricku, zvysok kvetov opadal. Kedze ale mal pri korenoch dost siroku stonku, rozhodol som sa ze ho prezimujem, a vyskusam z nej spravit bonsai.
Osekal som rastlinu, a nechal len cca 15cm stonku trciacu zo zeme, s 2-3 malymi listkami. Zimu stravila v tme a chlade, zalial som ju len asi dvakrat.
V januari som ju vytiahol z kvetinaca (asi 30l) uplne rozbil korenovy bal, ostrihal korene tak aby sa vosli do mensieho kvetinaca, a zasadil do novej zeme. Asi mesiac nic, potom sa bujne rozrastla. Tato fotka je z cca marca:
Trochu som rastline tvaroval vetvicky, a ked sa mi zdalo ze zacina bujniet uz prilis, zacal som odstipavat najvacsie listy, ako aj listy ktore zavadzali v "korune". Momentalny stav ku dnesku je takyto:
Bonchi kvitne jedna radost, a uz rastu dva male plody (jeden je vzadu, na fotke ho nevidno).
Na to, ze v podstate neviem co robim, sa mi velmi paci ako pekne vyzera, tak som sa rozhodol ze sa tu pochvalim.

Za kvalitu fotiek sa ospravedlnujem, moj starucky mobil to lepsie proste nevie.