Pěstuji poprvé, ale doufám, že po přečtení všech možných zde napsaných příspěvků, budu snad aspoň trochu úspěšný a že sklidim pořádnou úrodu!
Chtěl bych tady "polopatě" ukázat, jak na to jdu, jako správný kutil domácí, krok za krokem.

Pokud bych dělal něco špatně, přijmu jakoukoliv připomínku, abych mohl všechno včas napravit.
Jako první sem si vyrobil něco jako pařník. Kostra s víkem sou vyrobený ze stavebních latí, na který sem zevnitř nalepil polystyren - to kvůli teplotě. Celý rok netopíme, tak chybělo pár stupňů do těch požadovaných 25-28°C.
Celý sem to ještě zafolioval, kvůli kočce mojí přítelkyně, aby mi ta kočič(pič)ka nevyškrabala ten polyš

Rozměry jsou cca 200x50x50 cm. Odvětrání na obou čelech.
Jako svítidlo i topidlo zároveň sem použil lineární zářivku, kterou sem zavěsil na skrz víko protažený řetízek.
Díky tomu v kombinaci s obyčejnými hřebíky budu moct nastavovat vzdálenost zářivky od semínek i kytiček.
Do zářivky sem prozatim dal jenom jednu trubici a to Philipsku 36W/865 (6500K) se 3250lm což doufám bude dostačující. Jen nevim, jestli nebude lepší dát do té zářivky obě dvě trubice, až začnou růst první lístky. Teplota pro semínka je vyhovující...kolem 27°C. Pokud by bylo potřeba dát tam i tu druhou, tak budu muset udělat lepší odvětrání. S druhou zářivkou mi totiž teplota stoupá až přes 30°C...
Zasel sem až 16. února, protože sem měl problémy se sehnáním starší funkční zářivky.
Pěstovat se pokusim Demon Red, Black Pearl, Filius Blue a Pequin.
Sel sem po dvou semínkách převážně do Jiffů. Jenom Black Pearl sem zasel do výsevního substrátu. Tam přišli i tři semínka Demon Red, který mi byli zaslány navíc... za to se teda vůbec nezlobim

Po devíti dnech (25. 2.) se dostavil pro mě první velký úspěch...semínka Demon Red začala klíčit!

Už se nemůžu dočkat, až sem budu moct dát další fotografie dalších naklíčených semínek i jiných druhů...